200 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
Jesu li njoke tjestenina i zašto?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Mogu li se njoke zalediti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.8k bodova)

Tjestenina je naziv za sve proizvode napravljene od svježeg ili sušenog tijesta. Za konzumiranje je spremna tek nakon što ju se skuha. Većina tjesteninu spominje uz Italiju jer je opće poznato da su talijani jedni od najboljih proizvođača tjestenine. 

S obzirom da su njoke jelo koje se pravi od svježeg tijesta te se na kraju kuha svakako bi se moglo reći da one jesu tjestenina. Njoke su izvorno talijansko jelo te se ondje one jedu kao predjelo, dakle zamjena za juhu ili neku drugu tjesteninu. Kod nas je njoke uobičajeno jesti kao prilog uz određeno jelo. Najčešće su one prilog mesu ili se jedu uz neki umak. 

Njoke se danas mogu kupiti gotove u bilo kojoj trgovini koja prodaje prehranu ili se mogu napraviti i kod kuće. O tome na koji način će te ih napraviti ovisi o tome kako više volite. Proces nije težak, a li nije ni jednostavan. Potrebno je određeno vrijeme da se naprave stoga ih mnogi radije kupe gotove. Kuhaju se otprilike kao i ostala tjestenina. 

Prve njoke u Italiji pravili su još rimljani od griza i jaja. Danas se njoke najčešće pripremaju bez jaja i s krumpirom jer je to dosta lakša varijanta pravljenja njoki. Oni se zapravo ne mogu smatrati tjesteninom. Jer nisu napravljeni klasično od tijesta. 

Ukoliko se osučite sami praviti njoke najbolje je da ih odma pojedete jer je tada okus svakako najbolji. Dok industrijski napravljene i zaleđene njoke mogu stajati na temperaturi 2° oko 32 mjeseca. 

Slična pitanja

4 odgovora 2.4k pregleda
1 odgovor 169 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...