219 pregleda
Znatkica u rubrici Tehnologija od Znatkica (5.2k bodova)

Kako zaštititi email poštu, blokirati neželjenu poštu, te blokirati viruse i phishing napade kroz email?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. (10.8k bodova)
uređen od Redakcija
 
Najbolji odgovor

Zebra Systems, distributer s dodanom vrijednošću u području IT sigurnosti i zaštite podataka, predstavlja GFI MailSecurity, jednostavno softversko rješenje za korištenje SaaS (eng. Software as a Service) rješenje za zaštitu e-pošte koje omogućuje skeniranje sve dolazne e-pošte i blokira neželjenu e-poštu (eng. spam), viruse i phishing napade. Ovo softversko rješenje pruža sve prednosti usluga u oblaku, uključujući jednostavno postavljanje, lako upravljanje, brz pristup putem web sučelja te transparentne troškove.

GFI MailSecurity uključuje ugrađene anti-virusne programe i anti-spam filtere koji mogu ukloniti zaražene e-mail poruke ili ih staviti u karantenu. Korisnici poštanskih sandučića (inbox) imaju pristup web sučelju s kojeg mogu upravljati svojim  white list / black list popisima, kao i pristup karanteni za provjeru neželjene pošte, što im omogućuje izbjegavanje lažno pozitivnih rezultata.

+7 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić (12.8k bodova)

Zastiti E-mail postu mozete na sljedeci nacin:

  1. Trebate odobrati dobru lozinku i nikome je ne smijete dijeliti. Pozeljno je da se lozinka nakon nekog određenog vremena promijeni (Account Settings >>> Security >>> Postavke za lozinku su pri vrhu stranice). Također dodajte na email svoj telefonski broj u slucaju ako se lozinka zagubi tj. da resetirate i povratite podatke.
  2. Mogucnost postavljanja ''dvostupanjske'' provjere pri logiranju na e-mail racun. Da bi ste to aktivirali morate dati svoj broj telefona gdje ce vam se slati jednokratni kod pri logiranju na e-mail racun.
  3. Provjeravajte svoje postavke na dnevnoj bazi. U stanju ste provjeriti zadnju aktivnost na korisnickom racunu. (Last account activity >>> Details) da provjerite da li ste se samo vi logirali putem istih IP adresa.
  4. Ne smijete otvarati mailove/linkove koji dolazu od ne poznatih izvora, jer postoji velika vjerojatnost tj. mogucnost da taj mail ili link sastoji virus.
+6 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. (10.8k bodova)
uređen od Redakcija

Acronis Cyber Protect Cloud osnažuje pružatelje usluga uz male troškove ili bez troškova

Acronis, globalni lider u području kibernetičke zaštite, predstavlja novi, napredni paket zaštite za rješenje Acronis Cyber Protect Cloud. Pokretan vodećim rješenjem iz tvrtke Perception Point, novi napredni paket zaštite e-pošte pružateljima usluga omogućuje poboljšanje i proširivanje kibernetičke sigurnosti otkrivanjem i zaustavljanjem svih kibernetičkih prijetnji e-poštom prije no što stignu do krajnjih korisnika svojih klijenata.

Izvorna integracija paketa Acronis Cyber Protect Cloud s rješenjem Advanced Email Security znači da mala i srednja poduzeća (skraćeno MSP) jednim rješenjem mogu proširiti vlastite usluge kibernetičke zaštite i zaštititi e-sandučiće svojih klijenata na Microsoft 365, Google Workspace, Open-Xchange ili lokalnim poslužiteljima e-pošte. Advanced Email Security presreće sve prijetnje iz e-pošte, uključujući neželjenu poštu, phishing i spoofing, provale u poslovnu e-poštu (BEC), napredne trajne prijetnje (APT), pa čak i „zero day“ malver napade, koji čine 80% prijetnji.

Pri tome izjavio je sljedeće Jan-Jaap “JJ” Jager, savjetnik odbora direktora i Chief Revenue Officer u Acronis-u:

"E-pošta je neophodan alat za poslovanje, a istovremeno najveća prijetnja današnjim organizacijama. Za pružatelje usluga od presudne je važnosti onemogućiti prijetnje u e-pošti, kako one ne bi stigle do njihovih klijenata. Novi paket napredne zaštite e-pošte u kombinaciji s tehnologijom iz Perception Pointa, najboljom u klasi, donosi jedinstvenu kibernetičku sigurnost, zaštitu podataka te zaštitu krajnjih točaka sustava Acronis Cyber Protect Cloud. Stoga MSP-ovi imaju sve što trebaju kako bi njihovi klijenti bili sigurni, a poslovanje učinkovito i profitabilno."

Također, ovom prilikom Yoram Salinger, izvršni direktor tvrtke Perception Point izjavio je sljedeće:

"Oduševljeni smo partnerstvom s Acronisom na rješenju Acronis Cyber Protect Cloud, kojem smo rješenja Perception Point integrirali u paket nazvan Advanced Email Security. Zajedno proizvodimo korporativna rješenja za kibernetičku sigurnost dostupna svim MSP-ovima i njihovim krajnjim korisnicima. Pristup Acronisa i Perception Pointa pomaže nam ostvariti viziju kombiniranja najbolje tehnologije s personaliziranim uslugama, kako bismo zaštitili korisnike od širokog spektra prijetnji koje se neprestano razvijaju."

Iako Sandbox tehnologije testiranja u zaštićenom okruženju procjenjuju prijetnje reaktivno, što ograničava količinu prometa koji se može skenirati i odgađa akcije sa zlonamjernim softverom do 20 minuta, tehnologija skaliranja u paketu Advanced Email Security pokriva 100% prometa e-pošte i skraćuje vrijeme skeniranja na najviše 30 sekundi. Kao rezultat toga, Advanced Email Security omogućuje MSP-ovima sljedeće - i to automatski:

  • Zaustavlja pokušaje krađe identiteta (phishing) i lažnog predstavljanja (spoofing) korištenjem snažne sigurnosne inteligencije, heuristike, provjere reputacije URL-ova, jedinstvenih algoritama računalne vizije te strojnom inteligencijom poboljšane DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance), DKIM (DomainKeys Identified Mail) i SPF (Sender Policy Framework) provjere
  • Otkriva napredne tehnike izbjegavanja koje se koriste za skrivanje zlonamjernog sadržaja. Rješenje rekurzivno raspakirava ugrađene datoteke i URL-ove te ih odvojeno analizira mehanizmima za dinamičko i statičko otkrivanje.
  • Spriječava prijetnje zlonamjernim softverom i e-poštom koje izbjegavaju uobičajene metode obrane, kao što su napredne trajne prijetnje (APT) i zero-day napadi. Koristeći jedinstvenu CPU level tehnologiju iz Perception Pointa, sustav djeluje ranije u lancu napada kako bi blokirao eksploatacije prije no što se zlonamjerni softver pokrene te donosi jasnu odluku u roku od nekoliko sekundi.

Za razliku od drugih sigurnosnih rješenja zaštite e-pošte, Acronis Cyber Protect Cloud s Advanced Email Security zaustavlja i prijetnje isporučene putem internih adresa e-pošte, sprečavajući širenje zlonamjernog softvera unutar organizacije. Advanced Email Security je najnoviji, napredni paket zaštite objavljen za Acronis Cyber Protect Cloud, koji omogućuje MSP-ovima da kreiraju usluge s malim ulaznim troškovima i bez njih, osiguravajući 100% pokrivenost radnih opterećenja klijenata kibernetičkom zaštitom.

Dodatni paketi napredne zaštite kao što su Advanced Backup, Advanced Security, Advanced Disaster Recovery ili Advanced Management, MSP-ovima pružaju fleksibilnost u proširenju i prilagodbi usluga, kako bi pružili optimalnu razinu kibernetičke zaštite za svakog klijenta i svako radno opterećenje.

Upravo vezano uz to Dawn Wilson, glavna izvršna direktorica tvrtke Bluefin Technology Group je izjavila:

"U Bluefinu vjerujemo Acronis Cyber Protect Cloudu jer nam je omogućio pružanje sveobuhvatnog spektra usluga kibernetske zaštite našim klijentima - a Advanced Email Security je uzbudljiv, dobrodošao dodatak. S obzirom na krađe podataka koje se događaju svakodnevno, od nas se očekuje da osiguramo i zaštitimo e-sandučiće naših klijenata. Ovaj nam dodatak olakšava da poboljšamo usluge s prokušanom sigurnošću e-pošte, bez potrebe za dodavanjem još jednog dobavljača i seta postavki."

Prema riječima Simona Edwardsa, izvršnog direktora tvrtke SE Labs, paket Advanced Email Security MSP-ovima pruža jedno, višeslojno rješenje za zaštitu e-pošte koje brže i preciznije otkriva prijetnje od ostalih opcija. Perception Point je ukupno pozicioniran vrlo visoko u neovisnim testiranjima SE Labsa, osvojivši 1. mjesto po stopi otkrivanja, lažno pozitivnoj stopi i ukupnoj ocjeni točnosti. Stoga je Edwards izjavio:

"Tijekom ovog iznimno izazovnog testa, usluge e-pošte prolaze vrlo rigoroznu procjenu, a prvo mjesto i najviša nagrada AAA zasluga su Perception Pointa."

Perception Point je prepoznat kao reprezentativni dobavljač za IESS u izvješću Gartner Market Guide for Email Security za 2020. godinu. U njemu Gartner navodi sljedeće:

"Kako organizacije nastavljaju migrirati na e-poštu u oblaku, potreba za ponovnom procjenom sigurnosti e-pošte još je veća. Rješenja i kontrole iz lokalnih rješenja za e-poštu više nisu dovoljne. Integrirana rješenja za zaštitu e-pošte (IESS) pružaju mnoge mogućnosti u SEG-u, kao što su napredna zaštita od malvera, Sandbox i URL analize, te presretanje zlonamjerne e-pošte prije no što stigne u inbox korisnika."

Za pružatelje usluga zainteresirane za više informacija o paketu Acronis Cyber Protect Cloud s opcijom Advanced Email Security dostupna je demonstracija u Acronis Demo Centru ili na web odredištu:

Slična pitanja

1 odgovor
Ivan Gačić 15.05.2022. pitanje u rubrici Web Hosting od Ivan Gačić (8.7k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Marko Radić 05.11.2020. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Marko Radić (8.8k bodova)
Znatko medijski pokriva

eCommAwards 2023

MONEY MOTION 2023

Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva
WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023
Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...