569 pregleda
Ivana Horžić u rubrici Hrana i piće od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.7k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koliko su zdravi voćni sokovi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.5k bodova)
Voćni sokovi često na sebi znaju imati oznaku 100% udio voća, ali to nije baš tako. Probajte samo razmisliti malo o tome i vidjet ćete da se cijena tih sokova nikako ne može poklopiti sa mišljenjem da ti sokovi zaista sadrže toliki udio voća. Koliko samo platite malu količinu svježe iscijeđenog soka u kafiću? Kako bi onda mogli kupiti Juicy 100% naranča za samo 13 kuna? Iako ima lošijih i boljih sokova, svi oni imaju u nekom udjelu šećer i pretjeranim konzumiranjem ne samo da ćete se udebljati, nego su i jako loši za zube.

Voda je temelj i ona bi trebala biti ključna, nju bismo trebali piti najviše, bez dodanih šećera ili raznih drugih dodataka, a ako Vam je do sokova i voća, tada sami kupite voće i iscijedite si ga i napravite si sok. Možete i uložiti u sokovnik (tada svakako preporučujem VerVita sokovnike).
+7 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.6k bodova)

Na tržištu danas postoji mali milijun razno raznih voćnih sokova. Neki od njih su vrlo skupi, a neki su naravno i poprilično jeftini. Naravno sama ta cijena nam može biti određeni pokazatelj kvalitete tih sokova, ali to ne mora uvijek biti slučaj. Također, postoje i zdraviji i manje zdravi voćni sokovi.

Kada tražite neki sok za koji želite biti sigurni da je zdrav i da je kvalitetan, na ambalaži morate potražiti oznaku udjela voća. Taj udio trebao bi iznositi 100% kako biste bili sigurni da je to originalan i pravi sok od voća te da je vrlo zdrav i kvalitetan. Osobno, favoriti su mi Juicy sokovi sa 100%-tnim udjelom voća.

+4 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.3k bodova)
odabran od Nikolina Šrajbek
 
Najbolji odgovor

Ovisi o kakvim voćnim sokovima govorimo. Ako govorimo o:

  • kupljenim sokovima
Primjerice Juicy, To, Fuctal itd.. onda ovi sokovi nisu nimalo zdravi zbog udjela šećera i konzervansa koje sadrže. Možemo ih popiti povremeno na nekim zabavama, događajima ili u gostima i od manje količine nam neće biti ništa. No bitno je ne piti ih svakodnevno jer bi mogli naštetiti našem organizmu zbog pretjeranog udjela šećera. Bitno je čitati deklaracije te sastojke soka.
 
  • domaćim sokovima
Ovdje spadaju cijeđeni sokovi dobiveni samo prirodnim voćem i uz dodatak malo vode. Ovaj tip sok je vrlo koristan za nas jer sadrži puno potrebnim vitamina koji imaju pozitivan učinak na naše tijelo. Bitno je ne dodavati nikakve dodatke u sok jer će izgubiti sva svoja svojstva.
 

Slična pitanja

5 odgovora 912 pregleda
8 odgovora 302 pregleda
1 odgovor 173 pregleda
2 odgovora 246 pregleda
1 odgovor 378 pregleda
2 odgovora 111 pregleda
2 odgovora 164 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...