1.1k pregleda
Ivana Horžić u rubrici Hrana i piće od Ivana Horžić
promjena rubrike od Znatko
Koliko su zdravi voćni sokovi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
Voćni sokovi često na sebi znaju imati oznaku 100% udio voća, ali to nije baš tako. Probajte samo razmisliti malo o tome i vidjet ćete da se cijena tih sokova nikako ne može poklopiti sa mišljenjem da ti sokovi zaista sadrže toliki udio voća. Koliko samo platite malu količinu svježe iscijeđenog soka u kafiću? Kako bi onda mogli kupiti Juicy 100% naranča za samo 13 kuna? Iako ima lošijih i boljih sokova, svi oni imaju u nekom udjelu šećer i pretjeranim konzumiranjem ne samo da ćete se udebljati, nego su i jako loši za zube.

Voda je temelj i ona bi trebala biti ključna, nju bismo trebali piti najviše, bez dodanih šećera ili raznih drugih dodataka, a ako Vam je do sokova i voća, tada sami kupite voće i iscijedite si ga i napravite si sok. Možete i uložiti u sokovnik (tada svakako preporučujem VerVita sokovnike).
+7 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

Na tržištu danas postoji mali milijun razno raznih voćnih sokova. Neki od njih su vrlo skupi, a neki su naravno i poprilično jeftini. Naravno sama ta cijena nam može biti određeni pokazatelj kvalitete tih sokova, ali to ne mora uvijek biti slučaj. Također, postoje i zdraviji i manje zdravi voćni sokovi.

Kada tražite neki sok za koji želite biti sigurni da je zdrav i da je kvalitetan, na ambalaži morate potražiti oznaku udjela voća. Taj udio trebao bi iznositi 100% kako biste bili sigurni da je to originalan i pravi sok od voća te da je vrlo zdrav i kvalitetan. Osobno, favoriti su mi Juicy sokovi sa 100%-tnim udjelom voća.

+4 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
odabran od Nikolina Šrajbek
 
Najbolji odgovor

Ovisi o kakvim voćnim sokovima govorimo. Ako govorimo o:

  • kupljenim sokovima
Primjerice Juicy, To, Fuctal itd.. onda ovi sokovi nisu nimalo zdravi zbog udjela šećera i konzervansa koje sadrže. Možemo ih popiti povremeno na nekim zabavama, događajima ili u gostima i od manje količine nam neće biti ništa. No bitno je ne piti ih svakodnevno jer bi mogli naštetiti našem organizmu zbog pretjeranog udjela šećera. Bitno je čitati deklaracije te sastojke soka.
 
  • domaćim sokovima
Ovdje spadaju cijeđeni sokovi dobiveni samo prirodnim voćem i uz dodatak malo vode. Ovaj tip sok je vrlo koristan za nas jer sadrži puno potrebnim vitamina koji imaju pozitivan učinak na naše tijelo. Bitno je ne dodavati nikakve dodatke u sok jer će izgubiti sva svoja svojstva.
 

Slična pitanja

5 odgovora
Iva Bašić 17.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Iva Bašić
8 odgovora
Marko Vuljanić 26.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Marko Vuljanić
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...