143 pregleda
Augustina Kolak u rubrici Zdravlje i medicina od Augustina Kolak [Megaktivan] (13.3k bodova)
Sa čime je to povezano? Ima li genetika utjecaja? Na koji način to spriječiti ili liječiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.6k bodova)
odabran od Augustina Kolak
 
Najbolji odgovor
Zglobovi su strukture koje povezuju dvije ili više kostiju u vašem tijelu a nalaze se u stopalima, gležnjevima, koljenima, bokovima, rukama i mnogim drugim dijelovima tijela. Oticanje zglobova može biti simptom kroničnog stanja poput artritisa ili ozlijede koja zahtjeva liječničku pomoć, poput uganuća. Zglobovi su okruženi i omekšani mekanim tkvima a oticanje se javlja kada se tekućina nakuplja u tim tkivima. Bol, ukočenost, ili oboje mogu pratiti oticanje zglobova. Takodjer on može izgledati veći ili biti nepravilnog oblika.

 

Vaš doktor mož potvrditi uzrok otekline s krvnom pretragom, rendgena, aspiracije zgloba -test u kojem će liječnik iglom izvući tekućinu iz zahvaćenog zgloba koji će se analizirati u labaratoriju.

 

Ako se oteklina zgloba dogodila nakon ozlijede trebate nanijeti led ili hladno pakiranje, umotati u krpu i držati najmanje 10 minuta. Ako vam je dijagnosticirano kronično stanje, trebate s preporučenim lijekovima na fizikalnu terapiju ili druge tretmane koji ublažavaju simptome i održavaju zdravlje vašeg zgloba.

Slična pitanja

2 odgovora 182 pregleda
1 odgovor 94 pregleda
1 odgovor 114 pregleda
2 odgovora 249 pregleda
2 odgovora 179 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...