Ivan Gačić u rubrici Pravo od
promjena rubrike od Znatko
Koji su najčešći sudski sporovi u području online trgovine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Monika Kiris od

Online trgovina sa sobom povlači potencijalne probleme, od kojih su mnogi ozbiljnije prirode. Najčešći sudski sporovi u području online trgovine tiču se krađe identiteta. U području online kupovine, najčešće se radi o krađi koja uključuje bankovne kartice.

Radi se o najbrže rastućoj kriminalnoj aktivnosti te je najčešće učinjena preko računala ili drugih elektronskih uređaja. Upravo je zbog toga moguće da netko ukrade identitet osobi koja se nalazi na drugoj strani svijeta. Lakše je ukrasti identitet osobi koja kupuje online jer na taj način unosi osobne podatke u razne sumnjive stranice.

Česti su i problemi vezani uz plaćanje proizvoda. Naime, postoje situacije kada je osobi više puta određeni iznos povučen s kartice, a u slučaju da trgovina ili tvrtka odgovorna za to ne priznaje krivicu, osobe se često odlučuju na pokretanje pravnog postupka kako bi istjerale pravdu. 

Osim toga, do pravnih sporova dolazi i kada plaćeni paket nije isporučen ili je isporučen s oštećenjem, a dostavljačke tvrtke tvrde da su ga dostavile ili da paket nije bio oštećen kada su ga dostavile. 

Slična pitanja

1 odgovor 485 👀
2 odgovora 552 👀
1 odgovor 228 👀
2 odgovora 427 👀
2 odgovora 490 👀
Ana Pilato 09.02.2021. pitanje u rubrici Pravo od Ana Pilato
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...