134 pregleda
Sandra u rubrici Osobni razvoj od Sandra [Ekstraktivan] (8.8k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Da li se bojite potresa? Kako umanjiti strah?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.8k bodova)
odabran od Sandra
 
Najbolji odgovor

Strah od potresa je zaista jedan od neobičnih strahova s kojima neki žive, a da nikada nisu ni doživjeli potres. Osobno se nisam bojala potresa sve dok ga nisam doživjela. Taj strah je zaista neobičan jer se u početku ne znamo nositi s njime, samim time jer je potres nešto što se ne može predvidjeti, ne znamo koje jačine će biti te što će se dogoditi. 

No ipak kada osjetim strah od potresa najbitnije je pravilno disati. Dakle disati duboko, pokušavajući se na taj način umiriti, umiriti otkucaje srca, doći do zraka i umanjiti paniku. To je svakako najvažnije u trenutku kada osjetimo strah od potresa. 

Pomaže i također razgovor s bližnjima, nekoj bližnjoj osobi možemo pričati o tome čega se točno bojimo, što mislimo i kroz priču postoji velika mogućnost da će i strah nestati ili se bar umanjiti. 

Ukoliko vas uhvati u određenom trenutku velik strah stanite na sigurno mjesto, čak iako nije potres, no ako ste svjesni da ste na sigurnome i da vam ništa ne može biti i strah će nestati ili se bar umanjiti zbog osjećaja sigurnosti. 

+7 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.6k bodova)
I dalje nakon nekoliko mjeseci imam veliki strah od potresa i teško sam se nosila s tim prvih par tjedana. Iskreno i dalje me to muči ali pronašla sam neke stvari koje mi olakšavaju navečer zaspati u miru. Prvo, spavam s upaljenim lampicama - zvuči blesavo, ali moj mozak misli da ću valjda lakše preživjeti potres po noći ako vidim bar nešto oko sebe i nisam u potpunom mraku. Nisu to neka pre jaka svjetla jer inače ne bi mogla zaspati, ali dovoljno da malo osvijetli sobu. Drugo, uklonila sam sve opasne i teške predmete s visokih ormara i polica. Ako već mora tresti i rušiti da bar ne ruši takve stvari. Treće, i dalje imam pripremljenu torbu za bijeg u slučaju nužne.

Slična pitanja

2 odgovora 119 pregleda
3 odgovora 184 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...