294 pregleda
Nino Marić u rubrici Posao od Nino Marić [Ekstraktivan] (6.2k bodova)

Kakve uvjete za rad nudi Kaufland zaposlenima i kolika je plaća u trgovačkom lancu Kaufland?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (17.6k bodova)
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

Dobre vijesti iz Kauflanda – ponovni rast primanja zaposlenika!

  • Kaufland ponovno nagrađuje svoje zaposlenike 
  • Brojni certifikati koje ovaj trgovački lanac posjeduje svjedoče o izuzetnim poslovnim praksama

Iz godine u godinu Kaufland Hrvatska k.d. pokazuje kako je jedan od najboljih poslodavaca na tržištu, a sada to ponovno potvrđuju: Kaufland podiže plaće!

Više od 2.500 zaposlenika na nerukovodećim pozicijama, koji rade u 44 poslovnice diljem Hrvatske i u logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom te u centrali Kauflanda, s plaćom za ožujak nadalje očekuje povećanje bruto plaće, a uvode i uskrsnicu. Naime, plaće će biti povećane u prosjeku za gotovo 8% dok su također uvećani iznosi na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom za 5 % u odnosu na prije.

„Naši su zaposlenici naša snaga te je ulaganje u njih ulaganje u budućnost tvrtke. Želimo da se svi na svojim radnim mjestima osjećaju cijenjeno i da znaju da su njihov rad i trud prepoznati. Naši zaposlenici uz povećanje bruto plaće imaju na raspolaganju i čitavu paletu benefita poput petodnevnog radnog tjedna, činjenice da je kod nas svaka minuta rada plaćena, božićnicu, uskrsnicu te neto nagradu dva puta godišnje“, pojasnila je Dunja Firšt, direktorica Ljudskih resursa.

Osim toga, ovaj je trgovački lanac za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, CEP – Certifikat poslodavac partner te po prvi put i certifikat,
Mamforce čime je još jednom potvrđena kvaliteta Kauflanda kao poslodavca.

„Drago nam je što pozitivan razvoj našeg poduzeća na ovaj način direktno možemo prenijeti na naše zaposlenike. Želimo tako s njima podijeliti naš uspjeh i pokazati im koliko ih cijenimo. I u budućnosti ćemo nastaviti ulagati u naše zaposlenike i zahvaliti im na svakodnevnom angažmanu“, izjavio je predsjednik Uprave Kauflanda, Patrick Rudat.

Više o ovoj temi nastavite čitati na: https://tvrtka.kaufland.hr/kaufland/nagrade-priznanja.html

+5 glasa
Marija Miha od Marija Miha [Superaktivan] (4.5k bodova)

Kaufland ponovno povisuje plaće zaposlenika

Samo četiri mjeseca nakon prošle povišice, Kaufland Hrvatska k.d. s 01.07.2022. ponovno podiže plaću svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru.

U ožujku 2022. godine bruto plaće su za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima već povećane u prosjeku za gotovo 8 %. Iznosi dodataka na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom također su uvećani za 5 %, isplaćena je uskrsnica u iznosu od 500 kn te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 2.500 kuna.

Ponovno povećanje plaća

Kako bi svojim zaposlenicima u ovim izazovnim vremenima bili što veća podrška, Uprava Kauflanda u Hrvatskoj donijela je odluku ponovno povećati bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru i to u prosjeku za dodatnih čak 12,5 %.

Zaposlenicima u poslovnicama i logistici najavljene su i stimulacije za rad u ljetnoj sezoni koje će biti isplaćene u više navrata tijekom sezone. 

„Važno nam je ovim povećanjem plaća prenijeti uspjeh našeg poduzeća na naše zaposlenike. Naši zaposlenici su nam na prvom mjestu, stoga ćemo u ovim zahtjevnim vremenima čak drugi put u ovoj godini povisiti plaće.“

...izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

„Drugu godinu zaredom na sedmom smo mjestu najpoželjnijih poslodavaca prema istraživanju MojPosao, a Kaufland je za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, te CEP – Certifikat poslodavac partner, čime je još jednom potvrđeno kvalitetno upravljanje ljudskim resursima.“

...pojasnila je Dunja Firšt, direktorica Sektora ljudskih resursa te dodala kako na prvom mjestu zadovoljni zaposlenici, a dodatno i certifikati pokazuju da Kaufland ide u pozitivnom smjeru te će i u budućnosti nastaviti ulagati u svoje zaposlenike.

Pepper Potts od Pepper Potts [Superaktivan] (1.4k bodova)
Imaju i dobre cijene. Često tamo kupujem

Slična pitanja

2 odgovora 208 pregleda
1 odgovor 5.2k pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?



[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...