Nino Marić u rubrici Posao od Nino Marić

Kakve uvjete za rad nudi Kaufland zaposlenima i kolika je plaća u trgovačkom lancu Kaufland?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Dobre vijesti iz Kauflanda – ponovni rast primanja zaposlenika!

  • Kaufland ponovno nagrađuje svoje zaposlenike 
  • Brojni certifikati koje ovaj trgovački lanac posjeduje svjedoče o izuzetnim poslovnim praksama

Iz godine u godinu Kaufland Hrvatska k.d. pokazuje kako je jedan od najboljih poslodavaca na tržištu, a sada to ponovno potvrđuju: Kaufland podiže plaće!

Više od 2.500 zaposlenika na nerukovodećim pozicijama, koji rade u 44 poslovnice diljem Hrvatske i u logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom te u centrali Kauflanda, s plaćom za ožujak nadalje očekuje povećanje bruto plaće, a uvode i uskrsnicu. Naime, plaće će biti povećane u prosjeku za gotovo 8% dok su također uvećani iznosi na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom za 5 % u odnosu na prije.

„Naši su zaposlenici naša snaga te je ulaganje u njih ulaganje u budućnost tvrtke. Želimo da se svi na svojim radnim mjestima osjećaju cijenjeno i da znaju da su njihov rad i trud prepoznati. Naši zaposlenici uz povećanje bruto plaće imaju na raspolaganju i čitavu paletu benefita poput petodnevnog radnog tjedna, činjenice da je kod nas svaka minuta rada plaćena, božićnicu, uskrsnicu te neto nagradu dva puta godišnje“, pojasnila je Dunja Firšt, direktorica Ljudskih resursa.

Osim toga, ovaj je trgovački lanac za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, CEP – Certifikat poslodavac partner te po prvi put i certifikat,
Mamforce čime je još jednom potvrđena kvaliteta Kauflanda kao poslodavca.

„Drago nam je što pozitivan razvoj našeg poduzeća na ovaj način direktno možemo prenijeti na naše zaposlenike. Želimo tako s njima podijeliti naš uspjeh i pokazati im koliko ih cijenimo. I u budućnosti ćemo nastaviti ulagati u naše zaposlenike i zahvaliti im na svakodnevnom angažmanu“, izjavio je predsjednik Uprave Kauflanda, Patrick Rudat.

Više o ovoj temi nastavite čitati na: https://tvrtka.kaufland.hr/kaufland/nagrade-priznanja.html

+12 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević

Kaufland ponovno povisuje plaće zaposlenika

Samo četiri mjeseca nakon prošle povišice, Kaufland Hrvatska k.d. s 01.07.2022. ponovno podiže plaću svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru.

U ožujku 2022. godine bruto plaće su za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima već povećane u prosjeku za gotovo 8 %. Iznosi dodataka na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom također su uvećani za 5 %, isplaćena je uskrsnica u iznosu od 500 kn te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 2.500 kuna.

Ponovno povećanje plaća

Kako bi svojim zaposlenicima u ovim izazovnim vremenima bili što veća podrška, Uprava Kauflanda u Hrvatskoj donijela je odluku ponovno povećati bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru i to u prosjeku za dodatnih čak 12,5 %.

Zaposlenicima u poslovnicama i logistici najavljene su i stimulacije za rad u ljetnoj sezoni koje će biti isplaćene u više navrata tijekom sezone. 

„Važno nam je ovim povećanjem plaća prenijeti uspjeh našeg poduzeća na naše zaposlenike. Naši zaposlenici su nam na prvom mjestu, stoga ćemo u ovim zahtjevnim vremenima čak drugi put u ovoj godini povisiti plaće.“

...izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

„Drugu godinu zaredom na sedmom smo mjestu najpoželjnijih poslodavaca prema istraživanju MojPosao, a Kaufland je za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, te CEP – Certifikat poslodavac partner, čime je još jednom potvrđeno kvalitetno upravljanje ljudskim resursima.“

...pojasnila je Dunja Firšt, direktorica Sektora ljudskih resursa te dodala kako na prvom mjestu zadovoljni zaposlenici, a dodatno i certifikati pokazuju da Kaufland ide u pozitivnom smjeru te će i u budućnosti nastaviti ulagati u svoje zaposlenike.

Marina Polić od Marina Polić
Imaju i dobre cijene. Često tamo kupujem (h)
+8 glasa
Dina Kljajić od Dina Kljajić

Samo šest mjeseci nakon zadnjeg povećanja plaća u srpnju 2022. ovaj trgovački lanac najavljuje kako ponovno povisuje plaće i primanja svojih zaposlenika po treći put u razdoblju od jedne godine :)

Iz Kauflanda najavljuju da će početkom poslovne godine odnosno s 1.3.2023. ponovno povisiti plaće i primanja svih svojih zaposlenika, što je već treći put u razdoblju od jedne godine, a što se možete uvjeriti iz tri odgovora ovdje na Znatku. Bruto plaće i primanja svih zaposlenika od ožujka ove godine porast će u prosjeku za više od 8 %. Iznosi dodataka za rad blagdanom, noću i praznikom također će biti uvećani u prosjeku za 5 %.

Kaufland svim svojim zaposlenicima isplaćuje božićnicu u iznosu od 332 eura, uskrsnicu u iznosu od 66 eura te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu po 330 eura. U 2023. godini Kaufland za sve zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima uvodi i regres u iznosu od 100 eura neto, a ponovno su osigurane i stimulacije za zaposlenike poslovnica i logistike koje će biti isplaćene tijekom ljetne sezone. Za rukovoditeljska radna mjesta povećavat će se primanja kroz novi mjesečni dodatak i druge benefite.

Treće povećanje plaća u jednoj godini

Kaufland je i prošle godine u dva navrata svojim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima povećao plaće, a kako bi zaposlenicima i dalje pružili što veću podršku u ovim izazovnim vremenima, Uprava ovog trgovačkog lanca donijela je odluku o trećem povećanju plaća.

„U ovim izazovnim vremenima kao odgovoran poslodavac želimo našim zaposlenicima pokazati koliko njihov rad cijenimo, stoga smo odlučili ponovno, treći put u samo jednoj godini, povisiti plaće i primanja naših zaposlenika, i to u prosjeku za više od 8 %.“

...izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

„O organizacijskoj klimi unutar našeg poduzeća i kulturi koju njegujemo u svim poslovnim područjima naše kompanije najviše govore iskustva naših zaposlenika koje smatramo ambasadorima našeg brenda i od kojih redovito dobivamo pozitivne povratne informacije o zadovoljstvu na radnom mjestu. Osim toga, s ponosom možemo reći da smo prema istraživanju koje provodi portal MojPosao već drugu godinu za redom na 7. mjestu najpoželjnijih poslodavaca, nositelji smo i prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu te nacionalnog certifikata CEP - Poslodavac Partner. U prošloj smo godini uz certifikat CEP postali i nositelji dodatnog certifikata pod nazivom Beyond & Above koji nam je uručen za izvrsno upravljanje ljudskim resursima u kategorijama 'Innovation' i 'Future'."

....pojasnila je Dunja Firšt, direktorica Sektora ljudskih resursa.

Slična pitanja

1 odgovor 1.3k 👀
Marinko Zadro 18.09.2016. pitanje u rubrici Posao od Marinko Zadro
1 odgovor 317 👀
Nino Marić 16.12.2021. pitanje u rubrici Posao od Nino Marić
3 odgovora 900 👀
Borna Matić 25.06.2022. pitanje u rubrici Posao od Borna Matić
3 odgovora 2.7k 👀
1 odgovor 482 👀
1 odgovor 234 👀
1 odgovor 545 👀
Marija Miljević 22.11.2021. pitanje u rubrici Posao od Marija Miljević
2 odgovora 521 👀
Znatkica 28.10.2020. pitanje u rubrici Posao od Znatkica
1 odgovor 405 👀
Davor Tunjić 10.03.2016. pitanje u rubrici Posao od Davor Tunjić
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...