Ana Pilato u rubrici Odjeća i obuća od Ana Pilato

Koji sportski grudnjak odabrati?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Nosite li grudnjak u javnosti? Zašto ili zašto ne?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Adidas lansirao novu kolekciju sportskih grudnjaka i ukazao na važnost potpore ženama u sportu

  • Istraživanja su pokazala da neadekvatna potpora grudima tijekom fizičke aktivnosti uzrokuje bol pri kretanju kod čak polovice ispitanica te da čak 90 posto žena nosi grudnjak krive veličine

  • Kako bi podržao specifične potrebe aktivnih žena adidas je kreirao sasvim novi portfolio sportskih grudnjaka prilagođavajući se pritom većem broju različitih tijela i većem broju sportova nego ikad

Nakon što je kampanju najavio reklamom o kojoj ovih dana govori cijeli svijet, omiljeni sportski i lifestyle brend Adidas danas u Hrvatskoj lansira i novu kolekciju sportskih grudnjaka. Dio kolekcije koju čine čak 43 nova modela od danas je dostupan i u hrvatskim trgovinama.

Kada je u pitanju sportska odjeća, potrebe žena su kroz povijest često zapostavljane. Zato je Adidas u partnerstvu sa Sveučilištem u Portsmouth-u istražio važnost odgovarajuće potpore za grudi tijekom bavljenja sportom. Rezultati su pokazali da veliki broj amaterskih i profesionalnih sportašica nije zadovoljno svojim sportskim grudnjakom jer im smeta tijekom njihove fizičke aktivnosti. Stoga je Adidas osmislio novu kolekciju sportskih grudnjaka koja je rezultat iscrpnih istraživanja, razvoja i brojnih faza testiranja.

Uočili smo značajan jaz u podacima kad je u pitanju razvoj sportskih grudnjaka, pa smo se udružili sa stručnjacima za zdravlje dojki sa Sveučilišta u Portsmouthu i na taj način potaknuli svoje inovacije kako bismo zadovoljili potrebe ženske sportske zajednice. Pogrešan sportski grudnjak može imati i ozbiljan učinak na performanse i učinkovitost. Primjerice, ako trčite maraton, grudi bez odgovarajuće potpore prijeđu svoje dodatne 4 milje. Bio je to značajan projekt koji je okupio ženski tim dizajnera, testera i stručnjaka i nadamo se da će ova kolekcija pomoći većem broju onih žena koji nose sportske grudnjake da iskuse prednosti dodatne potpore te da neće morati biti suzdržane kad se bave sportom koji vole”, rekla je Amy Charlton, senior direktor za proizvode u Adidasu.

Popularni brend je posljednjih godina posebno predan istraživanju potreba sportašica i poručuje im da je sve moguće. U skladu s tom misijom, Adidas i vodeći istraživački institut za biomehaniku grudi na Sveučilištu u Portsmouth-u otkrili su da ako grudi nisu pravilno podržane tijekom trčanja, doživljavaju istu G-silu kao vozači Formule 1 te mogu pretrpjeti potencijalno štetno rastezanje kože. Grudi bez potpore mogu se pomaknuti i do 19 cm tijekom izvođenja skokova, a gotovo polovica (46%) ispitanica je izjavila je da su njihove grudi utjecale na njihove sportske izvedbe.

Profesorica Joanna Wakefield-Scurr o suradnji s Adidasom je rekla:

Mnoge sportašice trebaju istu količinu potpore za grudi tijekom hodanja kao i tijekom fizičke aktivnosti, a nedostatak potpore može uzrokovati nepovratnu štetu kad su ženske grudi u pitanju. Grudi u sportu su i dalje zanemareno područje pa je ovo što Adidas radi zaista sjajno. Ne samo da su uložili u istraživanje i razvoj sportskih grudnjaka i u neovisna znanstvena istraživanja već prepoznaju važnost podizanja svijesti o ovoj temi. Važno je nastaviti educirati gdje god možemo”.

Koristeći rezultate istraživanja, Adidas je odlučio obogatiti svoju trenutnu ponudu i stvorio niz sportskih grudnjaka koji pritom osiguravaju udobnost sportašicama. Korištenjem najnovijih materijala i inovacija u dizajnu, nova kolekcija sadrži svakodnevne grudnjake dizajnirane za ležanje i nježne kretanje, studijske grudnjake za jogu, pilates i druge fizičke aktivnosti niskog do srednjeg intenziteta, grudnjake za treniranje dizajnirane za pružanje bolje potpore tijekom HIIT treninga ili nekog drugog intenzivnog sporta i Run grudnjake koji nude najvišu razinu potpore grudima u kolekciji.

Govoreći o važnosti pravilnog kroja grudnjaka, olimpijska atletičarka Mikaela Shiffrin izjavila je:

Sportski grudnjak je dio sportske opreme o kojem najviše razmišljam kada treniram jer kada mi ne odgovara, smeta mi i gubim fokus. Uoči tako velikog natjecanja bilo mi je jako važno ostati koncentrirana, jer nedostatak pravog grudnjaka ima značajan utjecaj na moju izvedbu, kako psihički tako i fizički. Sportski grudnjaci su temeljni dio opreme, ali nisu jednaki za sve – moj trening je raznolik i uključuje kardio, jogu i trening snage, tako da je ključno imati pravi proizvod koji je prilagođen svakom od njih”.

Kako bi dodatno educirao žene diljem svijeta Adidas je osigurao i online platformu na kojoj su upute kako odabrati odgovarajući sportski grudnjak.

Nova Adidas Bra kolekcija dostupna je u svim Adidas shop-ovima u Hrvatskoj te u trgovinama i na webu Intersport-a i Sport Vision-a.

+5 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Najbolji i najudobniji sportski grudnjak jest onaj koji je čvrst, udoban i prilagođen sportu kojim se bavite. 

Osobno su mi ugodniji vrlo jednostavno, a čvrsti sportski grudnjaci koji jednostavno odgovaraju mojem tipu tijela i aktivnosti kojom se bavim. 

Jedan dobar primjer jest grudnjak na factcool po trenutno vrlo promotivnoj cijeni od 41 kn. 

Također vrlo odabir i kvalitetan grudnjak, po cijeni od 449kn, možete pronaći na zailando.

Usto, možete odabrati različite vrste grudnjaka, tako i onaj s kopčanjem sprijeda

Uvijek možete odabrati i grudnjake koji su dulji, pa tako mogu poslužiti prilikom vježbanja bez oblačenja majice. 

Sportski grudnjak 4F MOTION DESIGN Black ROST ŠPORT

+3 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Poznate influencerice pozivaju žene u zajednički šoping sportskih grudnjaka

Ove subote u zagrebački adidas store u Ilici stižu Nika Turković, Korana Gvozdić i Marie Wasler, a Paula Jeričević i Internet mater u Intersport u Arena centru sljedeći vikend

Nakon uspješnog lansiranja kampanje Bra Revolution i nove kolekcije sportskih grudnjaka dizajniranih za pružanje optimalne potpore ženama kod bavljenja sportom, Adidas i poznate influencerice pozivaju žene u zajednički šoping. Ovog vikenda od 11 do 14 sati u Adidas trgovini u Ilici će se Nika Turković, Korana Gvozdić i Marie Wasler družiti s kupcima, a Adidas product trenerica će biti na raspolaganju za pomoć pri odabiru savršenog sportskog grudnjaka te će uz kupnju grudnjaka iz nove kolekcije žene dobiti poklon iznenađenja.

Sljedećeg vikenda će, pak, Margarita Tomić Seiter, na Instagramu poznatija kao Internet mater, i plesačica Paula Jeričević dočekati kupce u Intersportu u Arena centru gdje će uz kupnju grudnjaka tajice iz kolekcije biti snižene za 20%. Tom će prilikom kupcima u trgovinama na raspolaganju biti i poseban foto kutak ukrašen porukama podrške za snimanje sjajnih fotografija.

Nakon druženja s influencericama i prigodnog zajedničkog fotografiranja za uspomenu, žene će imati priliku ilustrirati svoje grudi na izloženom plakatu i napisati što im one znače. Tako će pokazati da sve one drugačije doživljavaju svoje grudi, da postoje grudi različitih oblika i veličina te da osim podrške u obliku grudnjaka, svoje tijelo trebaju podržavati i na druge načine.

Upravo s tim različitostima na umu, Adidas je, koristeći rezultate istraživanja provedenog u
suradnji sa Sveučilištem u Portsmouthu, kreirao seriju kvalitetnih sportskih grudnjaka koji ženama osiguravaju nesmetano bavljenje sportom. Gotovo polovica ispitanih žena smatra da grudi utječu na njihove sportske uspjehe, a čak 90 posto žena nosi krivu veličinu grudnjaka. Svaka žena je različita, stoga je Adidas osmislio novi portfolio sportskih grudnjaka, namijenjen različitim oblicima tijela i raznim sportovima. U Adidas trgovini u Ilici nova kolekcija grudnjaka je izložena na, za tu priliku posebno dizajniranim, ženskim torzima različitih veličina i oblika koje su oblikovale poznate umjetnice i to prema tijelima ‘stvarnih’ žena.

Nova kolekcija sadrži svakodnevne grudnjake dizajnirane lagane kretnje, studijske grudnjake za jogu, pilates i druge aktivnosti niskog do srednjeg intenziteta, grudnjake dizajnirane za pružanje bolje potpore tijekom HIIT treninga ili nekog drugog intenzivnog sporta i Run grudnjake koji nude najvišu razinu potpore grudima u kolekciji. Adidas Bra Revolution kolekcija dostupna je u Adidas trgovinama u cijeloj Hrvatskoj te u trgovinama i na web-u Intersporta i Sport Visiona.

Slična pitanja

3 odgovora 1.8k 👀
1 odgovor 272 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...