79 pregleda
Weby VA u rubrici Web Marketing od Weby VA [Početnik] (14 bodova)
Što sve može biti edukacijski marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Višnja Željeznjak od Višnja Željeznjak [Superaktivan] (3.3k bodova)

Edukacijski marketing sofisticirana je podvrsta sadržajnog marketinga u kojoj koristimo edukacije kao marketinški format, i gdje održavamo edukacije zato da bismo kreirali svjesnost i potražnju za našim primarnim uslugama i proizvodima.

Ako je sadržajni marketing marketing koristeći sadržaj, tada je edukacijski marketing marketing koristeći edukacije.
Samo educirani kupci kupuju. Needucirani kupci održavaju status quo i ne idu u shopping jer nemaju svijest ni o svojim problemima, a kamoli o tome da postoje rješenja tih problema.

(Tu je dobro uvesti pojam ljestvice svjesnosti o kojem sam snimila čitav video.)
Da bi edukacija bila edukacija, ona mora biti edukativna, a ne promotivna. Iako edukacije organiziramo u marketinške svrhe (da bismo promovirali sebe i svoja rješenja), edukacijski marketing uspješan je samo ako smo uspješno educirali polaznike. I zato je važno naglasiti:

"Edukacijski marketing mora biti 100% usmjeren na polaznike edukacija da bi bio uspješan."

Edukacije ne smijete pretvoriti u promotivna predavanja plitkog sadržaja. Polaznici vam neće oprostiti ako im gubite vrijeme.

Zbog toga volim edukacijski marketing: najbolji edukatori doista brzo isplivaju na vrh i najbrže ostvare povrat svoje investicije. Edukacijski marketing prava je meritokracija: nije ga trivijalno provoditi, zahtijeva visoku kvalitetu, i baš zato privlači samo najhrabrije i najupornije.

Edukacijski marketing: što je to? | Eduza Show #27 UŽIVOVišnja Željeznjak,
Pokretačica Eduze - baze poslovnih edukacija
www.eduza.hr

+9 glasa
Nino Marić od Nino Marić [Ekstraktivan] (6.8k bodova)

Edukacijski marketing (ili EM ili obrazovni marketing) je dio marketinga koji uključuje kombinirane strategije i alate za analiziranje tržišta, te zatim usmjeravanje obrazovnih (edukacijskih) usluga potrebama i zahtjevima mogućih korisnika (klijenata) kako bi time oni bili na dobitku s porastom njihove vrijednosti. Drugim riječima - edukacijski marketing znači pretvoriti obrazovnu ustanovu (školu) u prepoznatljivu marku kojom se povećava vlastita uočljivost kroz novu dodatu vrijednost.

Marketing kod obrazovnih ustanova i institucija može koristiti iste kanale i strateške pristupe kao i kod drugih vrsta marketinga, no ovdje uz drugačiji fokus. Nije isto prodavati slatkasti sok s mjehurićima kao i pokušavati utjecati na ljude na odluku koja će im promijeniti životni put. Ovdje su toplina i transparentnost itekako ključni.

Danas je velik dio marketinških aktivnosti u obrazovanju - digitalan. Za obrazovne ustanove i institucije je važnije nego ikada prije da rade na svom online imidžu. Čak i ondje gdje obrazovni model ne pridaje veliku važnost modernim digitalnim kompetencijama.

Umjesto da se usredotočite samo na ono što želite kao robna marka, povećanjem znanja Vaših klijenata kroz edukacijski marketing, i to pomoću digitalnih obrazovnih resursa, uvjerljiviji je i privlačniji način za razvoj upečatljivih odnosa s klijentima. Znatko je od samih početaka utkao edukativnu i obrazovnu crtu u svoje postojanje te je kao takav često i prepoznat kao izvor korisnih i zanimljivih informacija na hrvatskom jeziku.

S obzirom da sam objasnio da je edukacijski marketing jedan vid marketinga koji naglašava edukaciju ciljne publike, a ne očitu i čistu prodaju, rezultati nisu uvijek vidljivi na prvu već se kroz dugoročan period polako ali sigurno vraćaju.

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...