Darija Berić u rubrici Djeca i roditeljstvo od
Jesu li trogodišnjaci problematični ili ih se samo mora više slušati i pridati više pažnje, umjesto ignoriranja.
Ivana Steković od
To je djete od tri godine,to je kod njih normalno.‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+1 glas
Arnela Abadžija od

Stručnjaci kažu da se kod djece u starosti od 2 do 4 godine često javlja ponašanje poput bacanja na pod, bacanja i rušenja stvari, vrištanja i udaranja, te da su to najčešći oblici izljeva bijesa. Neki roditelji su čak i zabrinuti jer u tim trenucima nikako da smire svoju djecu, pa ne znaju što da rade.

Kako postupit u toj situaciji?

Dijete se tada odupire autoritetu jer je to put ka njegovoj samostalnosti, da sebi odredi vrijeme za nešto. To je uredu ukoliko je u granicama

Ali ako se oni svemu protive i ako je ta histerija njihov metod da uvijek bude po njihovom, i onda kada je to van granica dobrog, onda nipošto ne treba im popuštati i dati da je po njihovom inače će to stalno radit i mogu prerasti u razmažene osobe.

Pustite da se samo smiri ako histerise jer je njegov zahtjev van nekih dobrih granica tj granica dobrog i normalnog i u tome im ne treba povlađavati. Time će uvidjeti da ne mogu dobiti sve što žele i da od toga nema ništa, a ne da mu se udovolji a onda kako ga odvić od toga što smo mu pružili da ne bi se bacakalo? I još uz to mu je nemoguće izbit tu naviku da se tako ponaša kako bi '' manipulirao " i dobio šta god hoće.

Onda kad se smiri samo i bude mu jasno da taj način postizanja cilja ne djeluje, onda mu objasnit 

–2 glasa
Ivan Gačić od
Kod nekih je normalno, a neka to ne rade kao mala. Neka rade samo doma, a neka i na javnom mjestu. Ovi kod kojih je normalno da to rade na javnim mjestima mogu to raditi rjeđe i kraće, a neka intenzivnije, glasnije i duže.

Postoje dva pristupa - pokušaj komunikacije s djetetom "na njegovoj razini" ili ignoriranjem, ali prisutnošću. Ne znam puno o tim pristupima, ali sam slušao o tome na jednom predavanju na koje sam bio primoran doći. :D

Slična pitanja

6 odgovora 695 👀
2 odgovora 453 👀
3 odgovora 812 👀
5 odgovora 1.3k 👀
3 odgovora 541 👀
2 odgovora 552 👀
3 odgovora 235 👀
3 odgovora 617 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...