81 pregleda
Domagoj Erol u rubrici Poslovanje od Domagoj Erol (5.5k bodova)

Kako vlasnik ili direktor tvrtke može zadržati najbolje zaposlenike?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić (4.3k bodova)

Najbolji zaposlenici u organizaciji su oni koji svojim radom i zalaganjem generiraju output koji često puta bude bolji i iznad očekivanog. I dok se sam koncept motivacije, koji je preduvjet za uspješno objavljen posao možda čini naizgled jednostavan, motiviranje zaposlenika u situacijama koje donosi stvarni život, daleko je izazovniji pothvat.

Prema istraživanju američkog AskPoint-a o stanju na globalnom tržištu rada u 154 zemalja, samo 15% zaposlenih radnika jedne prosječne tvrtke u svijetu, opisalo je da je motivirano na svom radnom mjestu, dok ta brojka ide i do 70% u globalno najuspješnijim tvrtkama. AskPoint procjenjuje kako nemotivirani zaposlenici koštaju američku ekonomiju između 450 i 550 milijardi dolara godišnje iz čega proizlazi da demotivirani zaposlenik nije potaknut da radi najbolje što može i ne doprinosi razvoju.

Poklonite darove svojim zaposlenicima

Baš zato i jer nam se bliži vrijeme božićnica, nagrada te godišnjih bonusa, pa pripremite nekoliko odličnih ideja s kojima ćete motivirati, nagraditi i iznenaditi vaše zaposlenike te pokazati kako cijenite njihov dosadašnji trud i zalaganje. Poklonite svojim zaposlenicima jedan od genijalnih poklon paketa koje možete način na tržištu kod nas, uz koje ćete im dati nešto sasvim posebno – iskustvo i doživljaj za pamćenje. Pokažite kako prepoznajete njihovu vrijednost i nagradite ih za dobro obavljen posao već danas.

Osim opipljivih predmeta, to mogu biti i turistički aranžmani. Dovoljno je i preko vikenda.

Osigurajte zaposlenima anti-stres masaže

Jeste li znali da neke tvrtke unajmljuju usluge profesionalnih masažera kako bi se njihovi zaposlenici riješili tihog ubojice – stresa, te kako bi im se pomoglo u opuštanju? Predlažem Vam da zaposlenicima omogućite privatnost i slobodu odabira tretmana kojeg požele, uz izvrstan holistički pristup koji uključuje akupresuru, refleksoterapiju, terapiju kralježnice, antistres-programe, life coaching i relaksaciju te energetske vježbe za potpunu ravnotežu duha i tijela.

Naravno, pritom se ne smije zapostaviti niti vrhunska njega u SPA centru uz saune, jacuzzi, te druge bazene koji Vaše zaposlenike rješavaju zabrinutosti što im stvara posao.

Organizirajte aktivan team building u prirodi

Za stvaranje pozitivne i motivirajuće atmosfere na poslu, rješenje se ponekad krije izvan granica naše radne okoline i pronalazimo ga u zajedničkim aktivnostima koje poznajemo pod nazivom – team building. Odavno je poznato kako fizička aktivnost poboljšava mentalno zdravlje te stoga nema nikakve sumnje kako će zabava biti potpuna, a timski duh osvježen, uz aktivnosti poput streličarstva, penjanja na umjetnu stijenu, gađanja zračnom puškom, pistol duela i drugih zanimljivosti!

Ljubitelji zvuka motora i adrenalinske vožnje, na svoje će doći ukoliko se otpute na quad safari i dožive avanturističku bajku na dlanu istražujući vijugave puteljke i predivnu prirodu. 

Zaključak

Zaposlenici su sigurno željeni novih doživljaja, senzacija i iskustava, a nekome tko je direktor ili vlasnik je da omogući upravo ovakve stvari kako bi zadržao najbolje zaposlenike svoje firme.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...