Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Weekend Food Festival (WFF) 2023 - tko će sve nastupiti u Rovinju ove godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Ovog proljeća Weekend Food Festival ponovno osvaja svjetsku gastronomsku scenu

Od 14. do 16. travnja 2023. u Rovinju će se okupiti neka od najpoznatijih imena svjetske gastronomske i barske scene te brojni stručnjaci, izlagači i predavači

Najava Weekend Food Festivala 2023 u Zagrebu

Zbog prošlogodišnjeg uspjeha ovog festivala, u Rovinj se vraća Dabiz Munoz, chef koji je dvije godine zaredom osvojio titulu najboljeg chefa na svijet, a ove će godine na pozornici posjetiteljima uživo pokazati kako nastaju neka od njegovih kreativnih jela.

U Rovinj će se vratiti i slovenska chefica Ana Roš, a po prvi put dolazi i poznato lice Netflix serijala Chef’s Table: Pizza – Franco Pepe, najbolji piazziolo na svijetu. U programu će sudjelovati i chefovski trojac Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas iz španjolskog restorana Disfrutar. Chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura: Karime Lopez i Takahiko ‘Taka’ Kondo također će biti na WFF-u. Chef Richard Camarena (2 Michelinove zvjezdice) dolazi iz Valencije kao predvodnik lokalnog i održivog pristupa, što je i ovogodišnja nit vodilja festivala. 

Lokalnim i održivim pristupom vodi se i poznati portugalski chef João Oliveira, koji od 2018. u svojoj domovini predvodi pokret "održivi Portugal.” Osim navedenih, ovogodišnji će WFF obogatiti i: 

  • chef Simon Rogan (L’Enclume, 3 Michelinove zvjezdice), 
  • Eric Vildgaard (Jordnaer, 2 Michelinove zvjezdice), 
  • Vanja Puškar (New Balkan Cuisine, Beograd), 
  • mladi izraelski chef Yehi Zino i brojni drugi sudionici.

Hrvoje Petrić, direktor programa, izjavio je:

“Ove smo godine imali slatke brige dovesti najveća imena svjetske gastro scene s obzirom na to da se dobar glas o uspješnom prvom izdanju Weekend Food Festivala proširio i među chefovima  i među svim ostalim važnim akterima gastro scene. Želja mi je bila dovesti one koji svakodnevno rade i postižu iznimne rezultate u pogledu održivih koncepata svojih restorana. Većina chefova koji dolaze imaju i zelenu Michelinovu zvjezdicu koja se daje upravo za restorane koji su preuzeli odgovornost u očuvanju resursa i biološke raznolikosti te suzbijanju bacanja hrane. Osim chefova pozvali smo i vodeće aktere barske scene, ali i sommeliere, hotelske i restoranske managere, najpoznatija imena iz svijeta maslinovih ulja i brojne druge.”

Domaći chefovi, David Skoko, Deni Srdoč, Jeffrey  J Vella, Hrvoje Kroflin i brojni drugi sudjelovat će u programu i pripremi gala večera, koje će uskoro biti puštene u prodaju.

WFF će ove godine proširiti vidike i na području proizvodnje i maloprodaje prehrambenih proizvoda, s programom koji će se doticati upravo FMCG & retail sektora, što stvara platformu za povezivanje, umrežavanje i  upoznavanje s trendovima, a sve uz odličnu hranu i zabavu.

Znatko

Maroje Sabljić, direktor portala i magazina Ja Trgovac, programskog partnera festivala, izjavio je:

“Kako se radi o međusobno povezanim sektorima, nadogradnja ovog već bogatog programa bila je samo pitanje vremena. Mi smo odmah na početku prepoznali vrijednost Weekend Food Festivala i kao medij koji prati područje proizvodnje i trgovine hrane, maksimalno ćemo se potruditi da taj dio programa bude bogat, edukativan, informativan i inspirativan. U sklopu programa planirane su i brojne panel - rasprave koje će okupiti ključne ljude industrije kako bi iz prve ruke imali priliku čuti njihova razmišljanja i perspektive proizvodnje i maloprodaje hrane u 2023. godini koja nedvojbeno obiluje izazovima.”

Domaći ugostitelji će imati priliku predstaviti svoju ponudu, a cijelu priču zaokružit će brojni izlagači vina iz različitih krajeva Hrvatske, proizvođači vrhunskih domaćih destilata, craft piva i alkoholnih pića.  

Ana Antunović / Prime time komunikacije

Od petka ujutro do nedjelje popodne na izložbenom dijelu festivala predstavit će se i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutiranja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj glazbe i hrane.

WFF jedinstvena je prilika za sve profesionalce, ugostitelje, vinare, enologe, maslinare, enogastro stručnjake, gastrofile i foodije za osobni i profesionalni razvoj, kao i za razmjenu ideja i otvaranje nekih novih vidika i poslovnih prilika. Ulaznice su dostupne ovdje, a novosti o ovom najvećem gastronomskom događaju pratite na FacebookuInstagramu.

Slična pitanja

1 odgovor 281 👀
1 odgovor 429 👀
1 odgovor 367 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...