Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Financije od
uređen od Znatko
Dali će BRICS (BRIKS) u doglerdno vrijeme napraviti vlastitu Valutu, koja će biti Pandam, Dolaru
 -  Euru - Yenu.itd.. ili će izabrati jednu od postoječih Valuta - Juan - Rublju..itd..koja će biti glavna  Valuta zemalja  članica BRIKSa-a.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+15 glasa
Goran Gonar od
uređen od Znatko
U posljednjih nekoliko godina, pojavio se interes među nekim članovima BRICS-a za stvaranje zajedničke valute. Razlozi za to su razni, uključujući želju za smanjenjem ovisnosti o američkom dolaru, povećanjem trgovine i investicija između država članica i jačanjem pozicije BRICS-a na globalnoj sceni.

Međutim, postoje i određeni izazovi koji bi trebali biti riješeni prije nego što bi se zajednička valuta mogla stvoriti. To uključuje potrebu za usklađivanjem ekonomskih politika država članica, razvojem mehanizma za upravljanje valutom i osiguranjem da je valuta prihvatljiva za međunarodne trgovce.

Iako je još uvijek prerano reći hoće li BRICS stvoriti zajedničku valutu u dogledno vrijeme, interes za tu ideju je jasan. Ako se stvori, zajednička valuta BRICS-a bi mogla imati značajan utjecaj na globalnu ekonomiju.
Borna Matić 31.07.2023. pitanje u rubrici Politika od Borna Matić
25.08.2023. uređen od Znatko
Što je BRICS?
Dina Kljajić od
hrv. BRIKS, eng. BRICS‌
Frenki (Ilija) Atajić od
Slažem se sa svime, samo bih dodao - da će vlastita valuta-malo,saćekati,ali će se razviti-među-valutno trgovanje - nešto u smislu,što rusi i kinezi već rade međsobno, ti meni plaćaš mojom,a ja tebi tvojom valutom-e, sad, kad bi ubacili-da se na godišnjoj razini isto poravnava-ali u zlatu. Bio bi pravi pogodak, jer bi svi nastojali,da su u trgovanju na kraju godine 1:1 , ili da uvedu mogučnost Cesije,ili nešto slično tome.npr. Svi vuku naftu od rusa,a sami nemaju toliku mogućnost,vratiti u svojim proizvodima-pa se udruže iz navedene skupine,npr.3, slabija,i zajedno nastupaju,prema vodečim ekonomijama,iz navedene zajednice.‌

Slična pitanja

1 odgovor 178 👀
2 odgovora 2.5k 👀
Zoran Jurić 23.11.2020. pitanje u rubrici Zabava od Zoran Jurić
2 odgovora 824 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...