35 pregleda
Mila Validžić u rubrici Poslovanje od Mila Validžić
Kako se osniva tajno društvo? U poslovanju... Ovo me zanima iz znatiželje. Zvuči misteriozno. :)
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako napraviti prijenos poslovanja tvrtke?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Frenki (Ilija) Atajić
Na žalost - odgovori na takva pitanja spadaju u domenu one ,,kafanske,, zapjevaj mi onu ,,najskuplju,, pjesmu - i ne daju se iz radoznalosti. Ali, evo malo ču ti pomoči, toliko da te još više zaintrigira ta tema(puno toga možeš naći u priručnicima i knjigama Dr. Jakše Barbića - jednog od su-kreatora zskona o trg. pravu) recimo, vas 4 frenda hočete osnovati firmu, u jednakim udjelima svako po 25% udjela u vlasništvu - ali, ti, Mila Validžić ne želiš da se tvoje ime bio gdje sspominje vezano uz tu firmu., pa se kod registracije upisuju vlasnički dio od 25% je vl.osobe- x - vlasništvo od 25% je vl. osobe - y vlasništvo 25% je osobe - B , Vlasništvo 25% udjela u firmi Xxxx Doo je osobe osobno poznate osobama x, y, i B što čini ukupan temeljni kapital u cijelosti 100%. Znači, ove 3 osobe svojim potpisima priznaju i potvrđuju, da je 25% udjela u firmi vlasništvo osobe njima osobno poznate. Statut ili društveni ugovor se sačinjava, kao da su u pitanju 4 suvlasnika, i u istom su određena na zakonu - prava i pbaveze, svih suvlasnika. Na ovaj način je, - da malo osvježim,, Ivić Pašalić postao suvlasnik Dubrovačke banke, zajedno sa nevenom baračom - kutlom i gucičem. Poanta je, da država nikdje i u ničemu nije prevarena - jer, firma radi- plača poreze i sve što je potrebno po zakonskim propisima - samo, se na kraju godine, kad se dobit oporezuje, i ostane npr. 4.mil, nečega čiste dobiti ista dijeli na jednake dijelove - dobit,,osobe poznate,, ovoj trojici se isplati na of-shore firmu na nekim otocima, ili ,,ta osoba,, u samom sačinjavanju osnivačkog ugovora naznači da se njegova dobit isplati na račun jednog od ova 3 ,,,igrača,,(ne, zamjeri-jer , osnivački ugovor, nekad napišem - društveni, jer je isti 3 puta mjenjao naziv - društveni - osnivački - osno+ivački akti - a, jedno isto značenje) Tako Mila raspolaže godišnje sa milon eura, čistih - oporezovanihi - o, čistom tajnom društvu, nebih pisao - jer je to, preskupa pjesma,.. bez zamjerke, to se radi, tek kad se pojavi klijent i kad deponira određna sredstva kod određenog bilježnika ili odvjetnika za sigurnos i garanciju budućeg posla - Patent za Vegetu, je skup.
Zagrebačka ni Privredna banka - ni dan danas neda podatke, o ,,,skrbničkim,, računima u tim bankama - jedna trečina vlasništva tih banaka se vodi pod tzv, - skrbničkim računima - ili u prijevodu, ja vam dam moje dionice na upravljanje - a, vi ih štitite od stoke sitnog zuba - znači, od mene ..
Ivan Đerek od Ivan Đerek
znamo... Pašalić je bio peti ortak !
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Bravo Ivane - vrijeme radi svoje - kad sam ja plovio tim vodama - kutli su skidali kapu, a sad mu hoče skinuti glavu - malo, šale..
Ivan Đerek od Ivan Đerek
bila su to vremena
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Tad je bilo novaca,, jel Kalštat  još vlasnik onog hotela na trgu u karlovcu...
Ivan Đerek od Ivan Đerek
je.od baršića
sve ostaje obiteljski..
slavko pa dario
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Koji su to igrači, ostao dužan mom frendu iz Svibanjske - Trpčiću pola milje, nikad vratiti, tu u karlovcu sve oguliše - Baba oguli karlovačku banku, pok.  joža izvuće strojeve iz jugo-turbine za onu svoju tvornicu tračnih pila - Canjuga izvuče ostatak jugo - turbine,, neznam kome je pripalo ono odmaralište od jugo turbine u puntu na krku..
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...