7.0k pregleda
Ivana Mačić u rubrici Odnosi i veze od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Što za vas predstavlja riječ "drpanje" i kako biste drpanje opisali/definirali?
Ivana Mačić od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)
...drpati ili fatati ili vatati...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+14 glasa
Tomislav Gatara od Tomislav Gatara [Superaktivan] (3.3k bodova)

Drpanje je u našem žargonu seksualno dodirivanje bez ostvarivanja spolnog kontakta. Odvija se u ljubavnom ili seksualnom zanosu. Nakon drpanja ili ono može prestati (npr. ako ste na javnom mjestu) ili se može nastaviti kao punokrvni seksualni odnos (npr. ako ste u spavaćoj sobi, "drpanje pa trpanje"). U posljednjem slučaju drpanje može biti uvertira u spolni čin odnosno - predigra.

Drpanje može biti i na poslu. Ako tada ili u bilo kojoj drugoj situaciji nije usmjereno prema osobi koja ga odobrava, može biti temelj za prekršaj/kaznu kategoriziran kao seksualno uznemiravanje. U svakom slučaju, označava davanje pažnje drugoj osobi.

Drpanje kod maloljetnika koji još ne žele ili nisu spremni za spolni odnos predstavlja oblik tjelesne ljubavi u najranijoj dobi (npr. na klupici u parku).

Mario Daka od Mario Daka [Megaktivan] (15.8k bodova)
Haha, originalno si to opisao! :D
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak [Megaktivan] (12.7k bodova)
vidiš, vidiš, nisam to znao...
Ivan Gačić od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
zna mali znanje :D
šalim se. da se netko ne naljuti...
+6 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.8k bodova)
Drpanje bi bilo u žargonu, pipkanje koje ne prestaje. Svakako je simptičan ali i pogrdan izraz drpanje, većnom se odnosi na one koji to rade na javnim mjestima  pa se tako i izražavamo (drpali su se tamo) kao da smo to vidjeli.

Neki bi svakako odgovorili da je drpanje isto što i šlatanje, tom prilikom se najčešće koriste ruke ili genitalije, a kao predmet trljanja mogu biti i genitalije druge osobe. Takvo ponašanje, može se poistovjetiti sa seksualnim zlostavljanjem djece.

Ovakve aktivnosti se najčešće obavljaju u situacijama kada počinitelj, ne može biti otkriven ili kada žrtva nije u stanju pravodobno reagirati, a za što su tipični primjeri javna mjesta poput prepunog autobusa ili tramvaja ili koncerta.
+6 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.8k bodova)

Drpanje u žargonu hrvatskog jezika znači dodirivanje osoba. Ima isto značenje kao i ''pipkanje'' samo što se drpanje češće koristi u lošem smislu. Najčešće se koristi kada vidimo 2 osobe kako se dodiruju na javnom mjestu. Onda većina osoba kaže kako se oni ''drpaju'' jer je to neprimjereno raditi na javnim mjestima. 

Također se to koristi i kada želimo iz zezancije to reći. Ako smo npr. u društvu negdje i 2 osobe se dodiruju stalno, a mi ih želimo zezati najčešće ćemo reći ''Prestanite se drpati'' il nešto tome slično. Dakle to ne mora biti loše, može se koristiti i u zezanciji.

Ono može biti i u lošem kontekstu. Ukoliko do drpanja/dodirivanja dolazi bez pristanka druge osobe to prerasta u seksualno uznemiravanje. tada je potrebno čak potražiti pomoć nekoga da makne tu osobu od nas. 

Riječ drpanje se udomaćila kod nas i mnogi ljudi ju koriste. Ona može, ali i ne mora značiti loše. Sve ovisi o tome kako i kada je se koristi. 

+2 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić [Megaktivan] (15.4k bodova)
Drpanje je u mojoj osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razrednoj okolini označavo pogrdni pojam za ne tako lijepo i drago odnošenje prema osobi ženskog spola. Sami izraz zvuči jako nakaradno te time i označava što bi on mogao predstavljati. U mojem se društvu taj pojam uopće nije koristio jer smo bili tolerantni i pristojni (gospoda) prema osobama ženskog spola, poštivali smo ih i više nego međusobno jedni druge (muške).

Slična pitanja

3 odgovora 270 pregleda
4 odgovora 1.9k pregleda
2 odgovora 89 pregleda
4 odgovora 2.3k pregleda
5 odgovora 3.3k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...