8.0k pregleda
Ivana Mačić u rubrici Odnosi i veze od Ivana Mačić
promjena rubrike od Znatko
Što za vas predstavlja riječ "drpanje" i kako biste drpanje opisali/definirali?
Ivana Mačić od Ivana Mačić
...drpati ili fatati ili vatati...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+14 glasa
Tomislav Gatara od Tomislav Gatara

Drpanje je u našem žargonu seksualno dodirivanje bez ostvarivanja spolnog kontakta. Odvija se u ljubavnom ili seksualnom zanosu. Nakon drpanja ili ono može prestati (npr. ako ste na javnom mjestu) ili se može nastaviti kao punokrvni seksualni odnos (npr. ako ste u spavaćoj sobi, "drpanje pa trpanje"). U posljednjem slučaju drpanje može biti uvertira u spolni čin odnosno - predigra.

Drpanje može biti i na poslu. Ako tada ili u bilo kojoj drugoj situaciji nije usmjereno prema osobi koja ga odobrava, može biti temelj za prekršaj/kaznu kategoriziran kao seksualno uznemiravanje. U svakom slučaju, označava davanje pažnje drugoj osobi.

Drpanje kod maloljetnika koji još ne žele ili nisu spremni za spolni odnos predstavlja oblik tjelesne ljubavi u najranijoj dobi (npr. na klupici u parku).

Mario Daka od Mario Daka
Haha, originalno si to opisao! :D
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak
vidiš, vidiš, nisam to znao...
Ivan Gačić od Ivan Gačić
zna mali znanje :D
šalim se. da se netko ne naljuti...
+6 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Drpanje bi bilo u žargonu, pipkanje koje ne prestaje. Svakako je simptičan ali i pogrdan izraz drpanje, većnom se odnosi na one koji to rade na javnim mjestima  pa se tako i izražavamo (drpali su se tamo) kao da smo to vidjeli.

Neki bi svakako odgovorili da je drpanje isto što i šlatanje, tom prilikom se najčešće koriste ruke ili genitalije, a kao predmet trljanja mogu biti i genitalije druge osobe. Takvo ponašanje, može se poistovjetiti sa seksualnim zlostavljanjem djece.

Ovakve aktivnosti se najčešće obavljaju u situacijama kada počinitelj, ne može biti otkriven ili kada žrtva nije u stanju pravodobno reagirati, a za što su tipični primjeri javna mjesta poput prepunog autobusa ili tramvaja ili koncerta.
+6 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić

Drpanje u žargonu hrvatskog jezika znači dodirivanje osoba. Ima isto značenje kao i ''pipkanje'' samo što se drpanje češće koristi u lošem smislu. Najčešće se koristi kada vidimo 2 osobe kako se dodiruju na javnom mjestu. Onda većina osoba kaže kako se oni ''drpaju'' jer je to neprimjereno raditi na javnim mjestima. 

Također se to koristi i kada želimo iz zezancije to reći. Ako smo npr. u društvu negdje i 2 osobe se dodiruju stalno, a mi ih želimo zezati najčešće ćemo reći ''Prestanite se drpati'' il nešto tome slično. Dakle to ne mora biti loše, može se koristiti i u zezanciji.

Ono može biti i u lošem kontekstu. Ukoliko do drpanja/dodirivanja dolazi bez pristanka druge osobe to prerasta u seksualno uznemiravanje. tada je potrebno čak potražiti pomoć nekoga da makne tu osobu od nas. 

Riječ drpanje se udomaćila kod nas i mnogi ljudi ju koriste. Ona može, ali i ne mora značiti loše. Sve ovisi o tome kako i kada je se koristi. 

+2 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Drpanje je u mojoj osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razrednoj okolini označavo pogrdni pojam za ne tako lijepo i drago odnošenje prema osobi ženskog spola. Sami izraz zvuči jako nakaradno te time i označava što bi on mogao predstavljati. U mojem se društvu taj pojam uopće nije koristio jer smo bili tolerantni i pristojni (gospoda) prema osobama ženskog spola, poštivali smo ih i više nego međusobno jedni druge (muške).

Slična pitanja

2 odgovora
5 odgovora
3 odgovora
4 odgovora
Margareta Jurisi 24.10.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Margareta Jurisi
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...