Ivana Mačić u rubrici Odnosi i veze od
promjena rubrike od Znatko
Što za vas predstavlja riječ "drpanje" i kako biste drpanje opisali/definirali?
Ivana Mačić od
...drpati ili fatati ili vatati...‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+14 glasa
Tomislav Gatara od

Drpanje je u našem žargonu seksualno dodirivanje bez ostvarivanja spolnog kontakta. Odvija se u ljubavnom ili seksualnom zanosu. Nakon drpanja ili ono može prestati (npr. ako ste na javnom mjestu) ili se može nastaviti kao punokrvni seksualni odnos (npr. ako ste u spavaćoj sobi, "drpanje pa trpanje"). U posljednjem slučaju drpanje može biti uvertira u spolni čin odnosno - predigra.

Drpanje može biti i na poslu. Ako tada ili u bilo kojoj drugoj situaciji nije usmjereno prema osobi koja ga odobrava, može biti temelj za prekršaj/kaznu kategoriziran kao seksualno uznemiravanje. U svakom slučaju, označava davanje pažnje drugoj osobi.

Drpanje kod maloljetnika koji još ne žele ili nisu spremni za spolni odnos predstavlja oblik tjelesne ljubavi u najranijoj dobi (npr. na klupici u parku).

Mario Daka od
Haha, originalno si to opisao! :D
Hrvoje Novak od
vidiš, vidiš, nisam to znao...‌
Ivan Gačić od
zna mali znanje :D
šalim se. da se netko ne naljuti...‌
+6 glasa
Sandra Vukov od
Drpanje bi bilo u žargonu, pipkanje koje ne prestaje. Svakako je simptičan ali i pogrdan izraz drpanje, većnom se odnosi na one koji to rade na javnim mjestima  pa se tako i izražavamo (drpali su se tamo) kao da smo to vidjeli.

Neki bi svakako odgovorili da je drpanje isto što i šlatanje, tom prilikom se najčešće koriste ruke ili genitalije, a kao predmet trljanja mogu biti i genitalije druge osobe. Takvo ponašanje, može se poistovjetiti sa seksualnim zlostavljanjem djece.

Ovakve aktivnosti se najčešće obavljaju u situacijama kada počinitelj, ne može biti otkriven ili kada žrtva nije u stanju pravodobno reagirati, a za što su tipični primjeri javna mjesta poput prepunog autobusa ili tramvaja ili koncerta.
+6 glasa
Ivana Horžić od

Drpanje u žargonu hrvatskog jezika znači dodirivanje osoba. Ima isto značenje kao i ''pipkanje'' samo što se drpanje češće koristi u lošem smislu. Najčešće se koristi kada vidimo 2 osobe kako se dodiruju na javnom mjestu. Onda većina osoba kaže kako se oni ''drpaju'' jer je to neprimjereno raditi na javnim mjestima. 

Također se to koristi i kada želimo iz zezancije to reći. Ako smo npr. u društvu negdje i 2 osobe se dodiruju stalno, a mi ih želimo zezati najčešće ćemo reći ''Prestanite se drpati'' il nešto tome slično. Dakle to ne mora biti loše, može se koristiti i u zezanciji.

Ono može biti i u lošem kontekstu. Ukoliko do drpanja/dodirivanja dolazi bez pristanka druge osobe to prerasta u seksualno uznemiravanje. tada je potrebno čak potražiti pomoć nekoga da makne tu osobu od nas. 

Riječ drpanje se udomaćila kod nas i mnogi ljudi ju koriste. Ona može, ali i ne mora značiti loše. Sve ovisi o tome kako i kada je se koristi. 

+2 glasa
Matija Kranjčić od
Drpanje je u mojoj osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razrednoj okolini označavo pogrdni pojam za ne tako lijepo i drago odnošenje prema osobi ženskog spola. Sami izraz zvuči jako nakaradno te time i označava što bi on mogao predstavljati. U mojem se društvu taj pojam uopće nije koristio jer smo bili tolerantni i pristojni (gospoda) prema osobama ženskog spola, poštivali smo ih i više nego međusobno jedni druge (muške).

Slična pitanja

2 odgovora 317 👀
2 odgovora 590 👀
5 odgovora 1.8k 👀
3 odgovora 393 👀
4 odgovora 4.1k 👀
Margareta Jurisi 24.10.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Margareta Jurisi
4 odgovora 987 👀
3 odgovora 998 👀
5 odgovora 3.0k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...