Marko Radić u rubrici Web Marketing od
Kolika je bitna važnost ključnih riječi ili fraza u Google AdWords oglasima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+6 glasa
Kuzma Topić od
Kljucne rijeci koje povezujemo sa google addwordsima su jako bitne jer u ovisnosti o njima ce google prikazivati nase oglase.

Ovdje je bitno sta bolje sloziti kljucne rijeci da sta preciznije dobijemo ciljanu klijentelu. Krivim odabirom kljucnih rijeci oglas ce se prikazati krivim ljudima te ce se iznos za prikaz oglasa istrositi na klijentelu kojoj nismo interesantni. Zbog toga je bitno sloziti dobre rijeci da se oglas prikaze pravim ljudima
+6 glasa
Elena Matas od

Ključne riječi su jako bitne u Google AdWords oglasima jer one utječu na relevantnost oglasa. Relevantnost oglasa označava odgovarala li uopće upit oglasu. Relevantnost uz CTR (​click-through rate) i ​landing page experience ​utječu na quality score koji može biti below average, average i above average. Logično je da za što bolju poziciju oglasa, trebate što bolji quality score. CTR je bolje da bude što viši, a to možete postići povećanjem CPC-a (​cost per click). Jako je bitno biti u prva dva oglasa te u početku možete ponuditi viši CPC da krene rast CTR, te tako osigurate above average status.​ Najteže je utjecati na landing page experience, ​ali svejedno možete tako da vam stranica bude pregledna i vjerodostojna, imate dobru navigaciju kroz stranicu te kvalitetne informacije.

+6 glasa
Kristina Kozić od

Većina posjetitelja brzo će napustiti vaše web stranice ako u prvih nekoliko sekundi ne pronađe informacije koje im trebaju, odnosno ako ne steknu dojam da tražene informacije mogu pronaći na vašim stranicama. Zbunjujuća struktura ili kontekst sadržaja neprivlačni su posjetitelju jer čine da se i on osjeća zbunjeno. Takve stranice odbit će većinu posjetitelja. Korištenjem ključnih riječi u startu će se privući veći broj targetiranih posjetitelja koji na Google-u pretražuju nešto što se nalazi u sadržaju vaše web stranice. Odabir ključnih riječi najvažnija je stavka kod procesa optimizacije. Alati za odabir ključnih riječi su: 

Keyword research tool:

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

 

Google Insights for Search

http://www.google.com/trends

S obzirom da na webu postoji postoje milijarde web stranica. Statistički gledano, pravo je čudo da je netko otvorio upravo vašu. Nemojte ga uplašiti hrpom suhoparnog teksta. To posebno vrijedi ako radite sadržaj za poslovni web portal. Vaši ciljani posjetitelji su zaposleni ljudi. Oni nemaju vremena za čitanje na webu. Oni trebaju informacije - odmah i stoga je vrlo važan odabir ključnih riječi kod Google Adwords oglašavanja.

Goran Dren 20.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Goran Dren
09.12.2021. uređen od Znatko
Kako napisati odličan Google Ads oglas?
–4 glasa
Tima od

Odlično pitanje na koje možete dobiti odgovor uz teoriju i praktični rad na dvodnevnom seminaru u trajanju od 10 školskih sati koji se održava u sklopu Web Marketing Akademije, a datumi su:

  • 4. i 5.04. 2016.
  • 13. i 14.06. 2016.
  • 14. i 15.11. 2016.
Posjetite www.webeduakcija.com/wma i potražite seminar Kontekstualno oglašavanje u desnom izborniku, tamo vidite odmah i program, a možete izvršiti i prijavu.

Slična pitanja

1 odgovor 917 👀
2 odgovora 876 👀
3 odgovora 648 👀
2 odgovora 513 👀
1 odgovor 254 👀
2 odgovora 684 👀
1 odgovor 1.0k 👀
4 odgovora 535 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...