Kolika je važnost ključnih riječi u Google AdWords oglasima?

135 pogleda
Marko Radić pitano Feb 2, 2016 u kategoriji Web Marketing od korisnika Marko Radić Superaktivan (1,260 bodova)
Kolika je bitna važnost ključnih riječi ili fraza u Google AdWords oglasima?

Please log in or register to answer this question.

4 odgovor(a)

+2 glasova
Frustrurani igrac odgovoreno Mar 17, 2016 od korisnika Frustrurani igrac Superaktivan (2,821 bodova)
Kljucne rijeci koje povezujemo sa google addwordsima su jako bitne jer u ovisnosti o njima ce google prikazivati nase oglase.

Ovdje je bitno sta bolje sloziti kljucne rijeci da sta preciznije dobijemo ciljanu klijentelu. Krivim odabirom kljucnih rijeci oglas ce se prikazati krivim ljudima te ce se iznos za prikaz oglasa istrositi na klijentelu kojoj nismo interesantni. Zbog toga je bitno sloziti dobre rijeci da se oglas prikaze pravim ljudima
–1 glas
Martina Lenac odgovoreno Mar 21, 2016 od korisnika Martina Lenac Aktivan (414 bodova)

Odlično pitanje na koje možete dobiti odgovor uz teoriju i praktični rad na dvodnevnom seminaru u trajanju od 10 školskih sati koji se održava u sklopu Web Marketing Akademije, a datumi su:

  • 4. i 5.04. 2016.
  • 13. i 14.06. 2016.
  • 14. i 15.11. 2016.
Posjetite www.webeduakcija.com/wma i potražite seminar Kontekstualno oglašavanje u desnom izborniku, tamo vidite odmah i program, a možete izvršiti i prijavu.
+1 glas
Elena Matas odgovoreno Apr 20, 2017 od korisnika Elena Matas Početnik (95 bodova)

Ključne riječi su jako bitne u Google AdWords oglasima jer one utječu na relevantnost oglasa. Relevantnost oglasa označava odgovarala li uopće upit oglasu. Relevantnost uz CTR (​click-through rate) i ​landing page experience ​utječu na quality score koji može biti below average, average i above average. Logično je da za što bolju poziciju oglasa, trebate što bolji quality score. CTR je bolje da bude što viši, a to možete postići povećanjem CPC-a (​cost per click). Jako je bitno biti u prva dva oglasa te u početku možete ponuditi viši CPC da krene rast CTR, te tako osigurate above average status.​ Najteže je utjecati na landing page experience, ​ali svejedno možete tako da vam stranica bude pregledna i vjerodostojna, imate dobru navigaciju kroz stranicu te kvalitetne informacije.

+1 glas
Kristina Kozić odgovoreno Apr 20, 2017 od korisnika Kristina Kozić Početnik (55 bodova)

Većina posjetitelja brzo će napustiti vaše web stranice ako u prvih nekoliko sekundi ne pronađe informacije koje im trebaju, odnosno ako ne steknu dojam da tražene informacije mogu pronaći na vašim stranicama. Zbunjujuća struktura ili kontekst sadržaja neprivlačni su posjetitelju jer čine da se i on osjeća zbunjeno. Takve stranice odbit će većinu posjetitelja. Korištenjem ključnih riječi u startu će se privući veći broj targetiranih posjetitelja koji na Google-u pretražuju nešto što se nalazi u sadržaju vaše web stranice. Odabir ključnih riječi najvažnija je stavka kod procesa optimizacije. Alati za odabir ključnih riječi su: 

Keyword research tool:

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

 

Google Insights for Search

http://www.google.com/trends

S obzirom da na webu postoji postoje milijarde web stranica. Statistički gledano, pravo je čudo da je netko otvorio upravo vašu. Nemojte ga uplašiti hrpom suhoparnog teksta. To posebno vrijedi ako radite sadržaj za poslovni web portal. Vaši ciljani posjetitelji su zaposleni ljudi. Oni nemaju vremena za čitanje na webu. Oni trebaju informacije - odmah i stoga je vrlo važan odabir ključnih riječi kod Google Adwords oglašavanja.

Goran Dren pitano Apr 20, 2017 u kategoriji Web Marketing od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,614 bodova) Kako napisati odličan Google AdWords oglas?

Slična pitanja

1 odgovor 491 pogleda
2 odgovora 372 pogleda
3 odgovora 323 pogleda
2 odgovora 139 pogleda
Maja Kos pitano Feb 2, 2015 u kategoriji Web Marketing od korisnika Maja Kos Superaktivan (1,018 bodova)
1 odgovor 198 pogleda
4 odgovora 153 pogleda
1 odgovor 67 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,034 pitanja

2,641 odgovora

1,316 komentara

1,039 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Google+

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...