142 pregleda
Nikolina Šrajbek u rubrici Osobni razvoj od Nikolina Šrajbek
promjena rubrike od Znatko
Govorite jedno, a činite drugo? Ili čvrsto stojite iza svojih stavova?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Paolina Rajić od Paolina Rajić
odabran od Nikolina Šrajbek
 
Najbolji odgovor
Nemam nikakva rigidna uvjerenja i stavove u životu što smatram da doprinosi tome da skoro uvijek stojim iza stvari u koje vjerujem i da se rijetko nađem u situaciji da govorim jedno, a činim drugo. Pokušavam što više izbjeći stanja kognitivne disonance jer mi izazivaju nelagodu te što prije želim riješiti nesporazum sama sa sobom na način da promijenim mišljenje i stavove (što se skoro nikada ne događa) ili promijenim ponašanje u određenoj situaciji.
+4 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Čest je to problem, govoriti jedno, a činiti drugo. Mislim da se nekada i prečesto nađem u situaciji kada jedno pričam drugim ljudima, sasvim drugo ja sam činim. Tada se zapitam je li samnom sve u redu i kako mogu biti tako dvoličan. Jako je bitno ponašati se u skladu sa svojim načelima, jer inače demantiramo sami svoje mišljenje i zapravo sebi, na neki način, cijelo vrijeme lažemo. Trudim se čvrsto stajati iza svojih stavova, i jedino u opravdanim situacijama drugim ljudima davati savjete.

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...