129 pregleda
Marija Userin u rubrici Hrana i piće od Marija Userin

Kako zdrava prehrana utječe na naš život?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Jedan od ključnih faktora za zdrav život (psihički i fizički), mentalni razvoj i dobro raspoloženje je upravo zdrava i balansirana prehrana. Ovo su neke dobrobiti koje nam unos zdravih namirnica može donjeti:

  • Odmornost

Balansiranom, raznovrsnom prehranom te unosom dovoljnih količina voća, povrća, proteina, ali i ugljikohidrata postići ćemo da se naše tijelo osjeća fizički spremnije, a da se mi sami osjećamo odmornije. Teška, masna i slana hrana, pogotovo ako je konzumirana u kasnim večernjim satim, prouzrokuje lošu probavu, a s obzirom da je dobar rad metabolizma važan za naše opće zdravstveno stanje i normalno funkcioniranje organizma, osjećat ćemo se odmornije, svježije i "lakše".

  • psihičko zdravlje

Uz pravilnu prehranu, postižemo i pravilan rad živčanih stanica. Zdravi obroci mogu nam pomoći da naše tijelo počne proizvoditi više serotonina pa ćemo biti sretniji, živahniji i puni elana.

  • izgled i fizičko zdravlje

​Ne moram napominjati kako je naša težina i zdravlje određeno 70% time kako se hranimo. Osim što ćemo uz pravilnu prehranu izbalansirati svoju tjelesnu težinu, smanjit ćemo nakupljanje masnoća oko vitalnih organa i u žilama. Takvo nakupljanje masnoća može biti vrlo opasno po naše zdravlje, pa i život. Također, naše stanice će biti zdravije, koža, kosa i nokti blistaviji te ćemo dulje zadržati zdrav i mladenački izgled.

+3 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Prehrana može riješiti bezbroj zdravstvenih problema, kako fizičkih, tako i psihičkih. Jedini način da shvatite utjecaj zdrave prehrane je da promijenite svoju prehranu. Ako se konstantno osjećate naduto, nemate puno energije, umorite se već kod prvog kata zgrade ili jednostavno osjećate konstantan umor onda je vrijeme da probate promijeniti režim prehrane.

Prehrana nam daje energiju te vitamine i minerale koji su potrebni našem tijelu u obavljanju svakodnevnih funkcija. Već nakon nekoliko dana pravilne prehrane osjetiti ćete masivne promjene u energiji i smanjenju umora, a i sa svojim metabolizmom.

Počnite sa većim porcijama voća i povrća na svojem tanjuru te izbacivanjem gaziranih pića i sokova. Zatim umjetne šećere i ugljikohidrate kao što su tijesto, bijeli kruh ili peciva. Za sve što izbavite možete pronaći zamjenu za taj isti proizvod, zato bez panike.

No, ako osjećate nadutost i dalje, vrijeme je da odete kod liječnika te provjerite intolerantnost na određene namirnice.
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...