114 pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Hrana i piće od Margareta Jurisi [Proaktivan] (646 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Možete li kontrolirati što jedete, to jest je li Vam se teško sudržavati od neke hrane? Imate li samokontrolu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (27.9k bodova)

Samokontrola se najbolje može iskazati u prehrani. Nekim ljudima samokontrola u prehrani ne predstavlja niti malo problema, dok je drugima vrlo teško suzdržati se.

Osobno, ne bih rekla da nemam samokontrolu u prehrani. Dobro poznajem vlastiti organizam te znam što trebam unositi u njega. Poštujem metodu 'slušaj svoje tijelo' tako da se u prehrani navodim intuicijom. Ako mi se taj dan jede slatko, pojesti ću čokoladu ili kolač, ali, znati ću kada prestati. Bitna je granica gdje si kažete 'dosta'.

Inače više volim slano nego slatko te ću se teže suzdržati oko hamburgera ili pizze, što si naravno ponekad dopuštam, ali ponavljam - uz određenu granicu. 

+2 glasa
Iva Murat od Iva Murat [Turboaktivan] (26.0k bodova)
Uglavnom nemam nekih većih problema kod samokontrole u prehrani. Ne natrpavam se hranom i ne uzimam prevelike porcije. Trudim se ne jesti kasno navečer jer se tada najviše debljam i trudim se da, ako već jedem kasno, ne jedem nešto kalorično. Ipak moram priznati da ne pazim uvijek što jedem, u smislu da ne brojim kalorije i nikad neću odbiti fini obrok zato što je kaloričan. Kada je nešto jako fino, vjerojatno ću pojesti i malo više nego što mogu. Pokušavam ograničiti konzumaciju brze hrane i grickalica i trudim se što više jesti kuhano, a manje hranu iz dostave. Također kad jedem nešto nezdravo, često uz to pojedem i zdravu salatu ili uključim dosta voća u prehranu kako bih to na neki način izbalansirala. Prilično sam slaba na sladoled i čokoladu pa to nikad ne odbijam.

Slična pitanja

2 odgovora 153 pregleda
3 odgovora 381 pregleda
1 odgovor 132 pregleda
2 odgovora 151 pregleda
3 odgovora 148 pregleda
1 odgovor 166 pregleda


Future in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.2k pitanja

13.3k odgovora

2.7k komentara

1.3k korisnika

...