Marko Radić u rubrici Sport i rekreacija od Marko Radić
promjena rubrike od Znatko
  • Koje napredne funkcije imaju najmoderniji pametni satovi za trčanje?
  • Za što sve danas trkači mogu (i kako mogu) iskoristiti pametne satove?
  • Koje aplikacije koristiti za te napredne funkcije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Bojan Mušćet od Bojan Mušćet
uređen od Znatko

Različiti pametni sportski satovi puni su funkcija koje mogu pomoći ili zabaviti.

Na primjer, kako bi izdržali geostrateška izazovna okruženja, neki su satovi izrađeni prema vojnim standardima za otpornost na toplinu, šok i vodu (čak do 00 metara dubine). Zasloni su im kemijski ojačani i otporni na ogrebotine.

Drugi su jednostavni za čitanje (s dovoljno velikim fontovima da ga bez problema pročitaju i oni koji ne nose naočale, ali imaju dioptriju +1), osobito na izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Neki satovi imaju ugrađen senzor otkucaja srca smještenim de facto na zapešću koji omogućuje praćenje aktivnosti, stresa, sna i ostale wellness aktivnosti. Oni prate brzinu otkucaja srca, broj koraka, prijeđenu udaljenost, potrošene kalorije i još mnogo toga. Pješačenje, trčanje, trail, vožnja bicikla, plivanje, planinarenje, kajak, veslanje, joga, hodanje na steperu i skijanje samo su neke od aktivnosti koje takvi satovi podržavaju. Mogu pratiti razinu stresa, što je izvrsna funkcija namijenjena rekovalescentima.

Kod večine sportskih satova moguće je prilagoditi zaslon prema potrebi – razdijeliti ga nekoliko dijelova i svakome pridodati pojedini segment mjerenja – udaljenost, brzinu, trajanje treninga/utke, pace…. Također, uređaji imaju definirane alarme, kako zvučne, tako i vibrirajuće i oni se mogu individualno uključiti/isključiti ili prilagoditi u postavkama.

Kad su upareni sa smartfonom, mogu primati pametne obavijesti kao što su SMS-ovi, email ili WhatsApp/Viber poruke i druga upozorenja na  zapešće. Dakako, ne može se na zaslonu vidjeti kompletna poruka, ali uz nekoliko pritisaka na dugme, sve će biti kristalno jasno.

Uvijek se mogu sinkronizirati s mobilnim aplikacijama kao što su Garmin Connect, Strava, Endomondo, MyFitnessPal i druge.

Pametni satovi mogu imati i glazbene aplikacije (Deezer, Spotify, Apple Music...) pa nije potrebno nositi smartfon sa sobom, dovoljno ih je upariti s Bluetooth slušalicama, a Garminovi modeli imaju Garmin Pay, aplikaciju s kojom je moguće beskontaktno plaćanje.

Danas pametni sportski satovi omogućuju cijeli raspon aktivnosti, a oni ponajbolji čak imaju i pilotske aplikacije te učitane mape.

Slična pitanja

1 odgovor 563 👀
1 odgovor 304 👀
1 odgovor 212 👀
1 odgovor 213 👀
3 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 220 👀
1 odgovor 383 👀
1 odgovor 804 👀
1 odgovor 2.2k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...