Marina Baričanec u rubrici Web Poslovanje od
uređen od Znatko

Što je to filtar u online web trgovini?

Znatko od
Filtar ili filter?‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Damir Keđo od
odabran od Marina Baričanec
 
Najbolji odgovor

Osnova svake dobre web trgovine, pogotovo one sa velikim brojem artikala je kvalitetno strukturirana pretraga. Kako bi pretraga bila što učinkovitija i prilagođena kupcu, u pomoć uskaču filteri za pretraživanje. Oni su moćni alati koji pomažu u izradi što preciznije pretrage omogućavajući prave veze između kupaca i podataka u velikim katalozima web trgovina.

Filteri zaobilaze krutu strukturu kategorija ohrabrujući korisnika za pretraživanje sadržaja definiranjem vlastite dimenzije. Dvije su najčešće vrste filtera za pretraživanje:

  1. Linkovi - najčešće korištena vrsta filtera sa vrlo preciznim pretraživanjem po određenom kriteriju. Najčešće se uz link dodaje i broj artikala koji se prikazuju odabirom određenog filtera kako bi kupac imao što precizniji rezultat svoje pretrage
  2. Potvrdni okviri (check-box) - vrsta filtera koja omogućuje višestruki odabir određenih kriterija te se time pretraga može vrlo usko definirati

Budući da ove tehnike mogu jednostavno isključiti sadržaj iz pretrage, mora uvijek biti moguće poništiti odabir, vratiti se i imati djelomične rezultate pretrage uključene na popisu. Obje metode se mogu kombinirati . Cilj je stvoriti pravo iskustvo za kupce na način da ga pretraga što brže dovede do željenog artikla u katalogu.

Slična pitanja

1 odgovor 329 👀
1 odgovor 692 👀
1 odgovor 218 👀
Goran Dren 13.04.2014. pitanje u rubrici Web Hosting od Goran Dren
1 odgovor 317 👀
2 odgovora 261 👀
2 odgovora 463 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...