Ružica Perić u rubrici Recepti od
Koja su dobra, a brza jela koja možemo skuhati preko ljeta kada se nikome ne da stajati nad vrućom pećnicom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od

Obično preko ljeta pripremam puno salata koje su kao prilog mesu zato što se većina njih može pripremiti bez stajanja pored vruće pećnice. 

Neke od ideja jesu sljedeće: cezar salata, salata s tunom, meksička salata, salata Sedmo nebo, salata od ječma, Metropol salata, tjestenina s kukuruzom i kiselim krastavcima, grah salata + pileći dinosauri/ medaljoni, pileći file ili riblji štapići. Kao prilog često jedem i svježe krastavce s vrhnjem. 

Dobar ručak mogu biti i tikvice zapečene u vrhnju i siru uz meso po želji. Punjene tikvice ili popečci od piletine/špinata dovoljni su da se zasitite tijekom ljetnih vrućina.  

Lisnato tijesto s tikvicama i šunkom brzo se priprema, a zasitno je, kao i pizza rolada koju pečem 10 minuta (u receptu stoji 30), no sve ovisi o jačini Vaše pećnice. 

+4 glasa
Laura Marjanović od
Preko ljeta je najbolje provesti što manje vremena za štednjakom i pećnicom. Stoga preporučam pripremu raznovrsnog povrća (carsko povrće ili sataraš), a za prilog rižu. Tijekom ljetnih dana potreban je veliki unos tekućine tako da juhu preporučam na dnevnoj bazi kao predjelo. Naravno, jedno jelo koje može trajati više dana i s kojim uštedite na vremenu su punjene paprike. Ni jedno jelo ne mogu zamisliti bez salate. Iceberg salata jedna je od mojih omiljenih, klasična salata od rajčice i krastavaca idealno je osvježenje kao i salata od mahuna sa češnjakom. Za kraj Vam mogu prepručiti hladnu tjesteninu sa tunom, kukuruzom i paprikom pomiješanu sa majonezom i jogurtom kao prijedlog za današnji ručak :).

Slična pitanja

2 odgovora 953 👀
Ivana Steković 02.12.2021. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Steković
2 odgovora 380 👀
2 odgovora 928 👀
2 odgovora 507 👀
Margareta Jurisi 28.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Margareta Jurisi
3 odgovora 460 👀
Mario Marijanović 02.12.2021. pitanje u rubrici Recepti od Mario Marijanović
2 odgovora 200 👀
4 odgovora 493 👀
3 odgovora 471 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...