150 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Poslovanje od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
Čemu služi VeeMee platforma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Marko Kozjak od Marko Kozjak (386 bodova)

VeeMee je osnovan u Hrvatskoj s ciljem povećanja i poboljšanja poljoprivrednog tržišta u zemlji i EU s naglaskom na jačanje konkurentnosti prehrambenih proizvoda uzgojenih na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Koja će prva biti osnažena našim neutralnim oznakama porijekla. Skeniranjem oznake svaki potrošač opremljen pametnim telefonom može pristupiti PID-u proizvoda - što je oznaka za profil/identitet proizvođača. PID profili nalaze se na našoj platformi i sadrže sve relevantne informacije o porijeklu proizvoda, njegovom proizvođaču i distributerima.

Primjer PID profila:

-
https://www.veemee.eu/en/proizvodac/desyre-d-o-o/

Cirkularna ekonomija – Food Cycle – sljedivost, Food Waste, Logistika i CO2e

Sljedivost hrane od proizvođača preko otkupljivača/distributera prema krajnjem potrošaču. Realizirano putem neutralne oznake porijekla s QR kodom koji upućuje na PID profil na VeeMee platformi. Naše etikete sadrže prepoznatljivu poruku „Misliš li da znaš što jedeš“ potičući potrošače da uče o pojedincima i tvrtkama koji stoje iza proizvoda te potičući svijest o hrani koju konzumiraju. Poznavanje porijekla hrane i proizvoda do polica jača lojalnost potrošača i doprinosi prodaji proizvoda.

VeeMee platforma trenutno sadržava podatke o proizvođačima i njihovim proizvodima, certifikatima i kapacitetima, njihovim partnerima i dobavljačima, kao i o tržišnim vijestima i trendovima. Platforma osigurava transparentne informacije putem među-povezanih profila i funkcionalnosti pretrage baze podataka za bilo kojeg korisnika koji koristi bilo koji uređaj na bilo kojoj lokaciji.

Pametna logistika pokriva kompletnu logističku koordinaciju bilo kakvog transfera robe u fizičkom, informacijskom i organizacijskom aspektu, a primarnim s ciljem povrata robe u maloprodaju ili pronalaženja drugih načina primjene. Našim klijentima eliminiramo ili smanjujemo gubitke i logističke troškove primjenom naših znanja i iskustava, procedura te pružanjem rješenja za centralno skladištenje i prijevoz.

NAŠ UTJECAJ DO DANAS

Do sada su naši PID-ovi implementirani na više od 5.000.000 neutralnih oznaka porijekla, pružajući podatke o porijeklu za više od 25.000 tona svježe robe. Naša pametna logistika je spasila ili prevenirala više od 4.000 tona hrane,  i pritom umanjila CO2 emisija za 5.000 t.

Slična pitanja

1 odgovor
Nino Marić 20.04.2022. pitanje u rubrici Softver od Nino Marić (15.5k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Ana Primorac 25.01.2022. pitanje u rubrici Kupovina od Ana Primorac (5.2k bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...