Mia Jelinčić u rubrici Kompanije i karijere od Mia Jelinčić
Čemu služi VeeMee platforma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Marko Kozjak od Marko Kozjak

VeeMee je osnovan u Hrvatskoj s ciljem povećanja i poboljšanja poljoprivrednog tržišta u zemlji i EU s naglaskom na jačanje konkurentnosti prehrambenih proizvoda uzgojenih na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Koja će prva biti osnažena našim neutralnim oznakama porijekla. Skeniranjem oznake svaki potrošač opremljen pametnim telefonom može pristupiti PID-u proizvoda - što je oznaka za profil/identitet proizvođača. PID profili nalaze se na našoj platformi i sadrže sve relevantne informacije o porijeklu proizvoda, njegovom proizvođaču i distributerima.

Primjer PID profila:

-
https://www.veemee.eu/en/proizvodac/desyre-d-o-o/

Cirkularna ekonomija – Food Cycle – sljedivost, Food Waste, Logistika i CO2e

Sljedivost hrane od proizvođača preko otkupljivača/distributera prema krajnjem potrošaču. Realizirano putem neutralne oznake porijekla s QR kodom koji upućuje na PID profil na VeeMee platformi. Naše etikete sadrže prepoznatljivu poruku „Misliš li da znaš što jedeš“ potičući potrošače da uče o pojedincima i tvrtkama koji stoje iza proizvoda te potičući svijest o hrani koju konzumiraju. Poznavanje porijekla hrane i proizvoda do polica jača lojalnost potrošača i doprinosi prodaji proizvoda.

VeeMee platforma trenutno sadržava podatke o proizvođačima i njihovim proizvodima, certifikatima i kapacitetima, njihovim partnerima i dobavljačima, kao i o tržišnim vijestima i trendovima. Platforma osigurava transparentne informacije putem među-povezanih profila i funkcionalnosti pretrage baze podataka za bilo kojeg korisnika koji koristi bilo koji uređaj na bilo kojoj lokaciji.

Pametna logistika pokriva kompletnu logističku koordinaciju bilo kakvog transfera robe u fizičkom, informacijskom i organizacijskom aspektu, a primarnim s ciljem povrata robe u maloprodaju ili pronalaženja drugih načina primjene. Našim klijentima eliminiramo ili smanjujemo gubitke i logističke troškove primjenom naših znanja i iskustava, procedura te pružanjem rješenja za centralno skladištenje i prijevoz.

NAŠ UTJECAJ DO DANAS

Do sada su naši PID-ovi implementirani na više od 5.000.000 neutralnih oznaka porijekla, pružajući podatke o porijeklu za više od 25.000 tona svježe robe. Naša pametna logistika je spasila ili prevenirala više od 4.000 tona hrane,  i pritom umanjila CO2 emisija za 5.000 t.

Slična pitanja

1 odgovor 219 👀
Nino Marić 20.04.2022. pitanje u rubrici Softver od Nino Marić
1 odgovor 346 👀
1 odgovor 578 👀
Ana Primorac 25.01.2022. pitanje u rubrici Kupovina od Ana Primorac
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...