94 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Poslovanje od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)
Čemu služi VeeMee platforma?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Marko Kozjak od Marko Kozjak [Aktivan] (311 bodova)

VeeMee je osnovan u Hrvatskoj s ciljem povećanja i poboljšanja poljoprivrednog tržišta u zemlji i EU s naglaskom na jačanje konkurentnosti prehrambenih proizvoda uzgojenih na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Koja će prva biti osnažena našim neutralnim oznakama porijekla. Skeniranjem oznake svaki potrošač opremljen pametnim telefonom može pristupiti PID-u proizvoda - što je oznaka za profil/identitet proizvođača. PID profili nalaze se na našoj platformi i sadrže sve relevantne informacije o porijeklu proizvoda, njegovom proizvođaču i distributerima.

Primjer PID profila:

-
https://www.veemee.eu/en/proizvodac/desyre-d-o-o/

Cirkularna ekonomija – Food Cycle – sljedivost, Food Waste, Logistika i CO2e

Sljedivost hrane od proizvođača preko otkupljivača/distributera prema krajnjem potrošaču. Realizirano putem neutralne oznake porijekla s QR kodom koji upućuje na PID profil na VeeMee platformi. Naše etikete sadrže prepoznatljivu poruku „Misliš li da znaš što jedeš“ potičući potrošače da uče o pojedincima i tvrtkama koji stoje iza proizvoda te potičući svijest o hrani koju konzumiraju. Poznavanje porijekla hrane i proizvoda do polica jača lojalnost potrošača i doprinosi prodaji proizvoda.

VeeMee platforma trenutno sadržava podatke o proizvođačima i njihovim proizvodima, certifikatima i kapacitetima, njihovim partnerima i dobavljačima, kao i o tržišnim vijestima i trendovima. Platforma osigurava transparentne informacije putem među-povezanih profila i funkcionalnosti pretrage baze podataka za bilo kojeg korisnika koji koristi bilo koji uređaj na bilo kojoj lokaciji.

Pametna logistika pokriva kompletnu logističku koordinaciju bilo kakvog transfera robe u fizičkom, informacijskom i organizacijskom aspektu, a primarnim s ciljem povrata robe u maloprodaju ili pronalaženja drugih načina primjene. Našim klijentima eliminiramo ili smanjujemo gubitke i logističke troškove primjenom naših znanja i iskustava, procedura te pružanjem rješenja za centralno skladištenje i prijevoz.

NAŠ UTJECAJ DO DANAS

Do sada su naši PID-ovi implementirani na više od 5.000.000 neutralnih oznaka porijekla, pružajući podatke o porijeklu za više od 25.000 tona svježe robe. Naša pametna logistika je spasila ili prevenirala više od 4.000 tona hrane,  i pritom umanjila CO2 emisija za 5.000 t.

Slična pitanja

1 odgovor 249 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...