Marko Radić u rubrici Restorani i barovi od

Korisnik je na Znatku napisao da svi ti zagrebački nazovi-meksički restorani nisu u biti uopće meksički jer on putuje u meksiko i nikad tamo nije vidio hranu koju oni nude. Naziva ove zagrebačke restorane tex-mex restoranima odnosno vrstom hrane. O čemu se radi i što je to "tex-mex"?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Gdje je najbolji meksički restoran u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Domagoj Dumančić od
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor


Poštovani Marko Radić!

Tex-Mex hrana, naziv je za specifičnu vrstu kuhinje koja potječe iz Sjeverne Amerike. Tex-Mex kuhinja potječe od Tejano naroda iz Texasa u SAD-u. Tejano narod, hispanska je etnička skupina, čiji su pripadnici potomci španjolskih govornika iz meksičkih država. Tem-Mex kuhinja tako je kombinacija tradicionalne meksičke kuhinje sa brojnim "inovacijama" iz Sjeverne Amerike. Najčešće korišteni sastojci Tex-Mex kujhinje su: ribani sir, meso (svinjetina, govedina, piletina), grah, čili, kao i neizostavne tortilje od kukuruznog brašna. Kulturalnim miješanjem u tradicionalnu su se meksičku kuhinju tako umješali povećana upotreba sira (u obilnim količinama) i raznim začini, kao što je kumin, koji su u Texas donijeli španjolski imigranti.

Terminologija Tex-Mex potječe još iz 19.st. kada se sličnim terminom nazivala teksaško-meksička željeznica, a kasnije i stanovnici Texasa koji su bili meksičkog podrijetla.

Tex-Mex restorani, jestu mjesta gdje se priprema i poslužuje hrana Tex-Mex kuhinje, po tradicionalnoj ili moderniziranoj recepturi.

Slična pitanja

2 odgovora 4.8k 👀
3 odgovora 7.3k 👀
1 odgovor 430 👀
1 odgovor 1.3k 👀
1 odgovor 249 👀
2 odgovora 837 👀
2 odgovora 2.1k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...