Ivan Gačić u rubrici Sport i rekreacija od Ivan Gačić
promjena rubrike od Znatko
Svi znamo da je ljudskom tijelu potrebno kretanje i da ono spada u osnovnu brigu o tijelu. No, kako se motivirati za odlazak na vježbanje mišića u teretanu, na fitness ili u gym? Kako si možemo pomoći da budemo motiviraniji iako nam je nekad teško odlučiti se za taj korak i radije radimo nešto drugo?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako se motivirati za učenje/posao?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+26 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor
U današnjem svijetu sve nam je postalo dostupno. Imamo mogućnost prijevoza gdje god idemo; autobus, auto, tramvaj, taksi... No, ljudsko tijelo nije namijenjeno sjedilačkom načinu života. Ono je namijenjeno kretanju: trčanju, hodanju, stalnoj fizičkoj aktivnosti i zbog toga je danas i prisutan problem pretilosti te nedovoljne fizičke aktivnosti jer konstantno sjedimo- na poslu, na faksu, u školi ili na kavi i u restoranima. Kretanje nam nije prioritet jer konstantno slažemo izgovore. jer pokušavamo bilo gdje stići brže. Nitko nema vremena za šetnju, trčanje, trening itd...Vaša rutina bi se znatno promijenila kada bi si postavili ovako: krenuti ću ranije na posao da uspijem prošetati ili parkirati ću auto dalje da odradim jutarnju šetnju, definitivno ću se probuditi ranije da odradim trening, želim postati bolji i boljeg fizičkog zdravlja zbog sebe i onih kojima je do mene stalo. Odgovor je u prioritetima, a kada si postavite tjelovježbu i kretanje kao prioritet, lakše ćete ga i odraditi. Iako se ne čini tako, ali za mnogo problema postoji rješenje, samo je pitanje koliko ste spremni ići daleko ili koliko ste voljni rješavati ga.

 Jednom kada počnete biti će lakše. Vrlo kratko nam je potrebno za razvijanje navike, iznenadili biste se. Također, ono što meni pomaže u motivaciji su razni YouTube videi te blogovi o fitnessu. Možete naučiti razne stilove treninga, mnogo toga o prehrani i ukrasti neke zdrave recepte. Samo pokušajte, bez razmišljanja i bez puno mozganja jer ćete se sve više zakopavati i pronalaziti izgovore. Uzmite stvari u ruke i stavite svoje zdravlje na prvo mjesto. Krenite!
+19 glasa
Dino Stošić od Dino Stošić

Potrebno je zacrtati cilj - bio on kratkoročni ili dugoročno. Primjerice - dugoročni cilj mi je izgubiti suvišne kile, a kratkoročni cilj mi je izgubiti primjerice 7 kila kroz 5 mjeseci. Kada smo postavili cilj, potrebno je raditi da dođemo do njega i ovo promatrajte kao neko putovanje (trebat će mi toliko i toliko vremena dok ne stignem od točke A do točke B). Smatram da čim budu vidljivi prvi rezultati, motivacija će samo rasti. Možda krenuti u gym s prijateljem ili prijateljicom te uz njih raditi na zajedničkim vježbama i učiti te zatim samo odlučiti idem sam u gym. Motivacija će rasti i padati što je sasvim normalno, a na tebi je da te razlike izjednačiš pa da se ne dogodi da ti se nikada ne da ići do teretane ili da si ne dozvoliš dan odmora. 

Suma sumarum, ovo su ti par savjeta:

- postavi si točno vrijeme treninga kako bi stvorio određenu rutinu

- prati sličan sadržaj na društvenim mrežama (pretražiš #workout #gymmotivation #gymworkout i slično)

- instaliraj si aplikacije koje će ti pomoći u praćenju tvoje prehrane i možda koje će ti pokazati koje vježbe možeš raditi u teretani

- probaj pitati prijatelja/prijateljicu koja ide u gym da odeš s njima ponekad da probate zajedno odraditi trening i da ti daju savjet ako se razumiju u vježbanje

- slikaj se svaki dan ili mjeri krojačkim metrom i prati napredak 

+15 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Jako je teško na silu motivirati se na nečim jer inaće kada nas nešto motivira to bude prirodno i dođe samo od sebe, ovako i ja imam isti problem jer znam da bi trebala trenirati a najteže mi je krenuti sa treniranjem i uvijek imam neke izgovore zašto nisam danas obavila trening, onda kada vidim nešto što ja želim napr na nekome dobre noge, stražnjica, ruke itd. krenem trenirati pa bi rekla da je moja jedina motivacija vidjeti lijepe ljude koji treniraju da i ja onda treniram i nakon treninga se osjećam odlično. Jednom kada počnete trenirati u razdoblju od mjesec dana, vidjet ćete kako će vam najveća motivacija biti vaš bolji izgled i vaše zdravlje.
+13 glasa
IVANA AGATIĆ od IVANA AGATIĆ
Motivacija bi trebala doći sama od sebe, a ne da morate izmišljati motivaciju. Trebali biste si postaviti realne ciljeve koje želite postići te se fokusirati na njih. Kada jedanput krenete viđati rezultate motivacija će se povećavati, ali tako treba biti spreman i na gubitak motivacije te tada treba još više raditi na sebi (mentalno) kako bi prevlada li krizna razdoblja i ostvarili postavljene ciljeve.
Tomislav Gatara od Tomislav Gatara
Podržavam ovakav stav.

Slična pitanja

2 odgovora 410 👀
4 odgovora 671 👀
2 odgovora 941 👀
1 odgovor 4.1k 👀
4 odgovora 990 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...