Nikolina Šrajbek u rubrici Osobni razvoj od Nikolina Šrajbek
promjena rubrike od Znatko
Bez čega ne biste mogli živjeti? Što Vas čini sretnim i bez čega ne možete zamisliti svoj život?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+8 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Osobno ne bi mogla živjeti bez svoje obitelji koja mi iz dana u dan daje motivaciju za daljnji napredak u poslovanju i životu općenito.

Ne bi mogla bez fitnessa i tjelovježbe jer me napuni energijom te smatram da je fizička aktivnost vrlo bitna u našem životu. Brani nas od raznih bolesti te gradi imunitet, oblikuje te učvršćuje naše tijelo te sprječava rizik od pretilosti.

Ne bi mogla živjeti bez prirode, jer se osjećam sretno i ispunjeno kada sam okružena prirodom i zelenilom. Daje mi posebnu vrstu energije i uživam u njezinim blagodatima. Također, jedna mi je od omiljenih načina meditacije.

I na kraju, teško se mogu zamisliti bez svog partnera/dečka zbog toga što me svaki dan nasmijava te mi daje potporu u svemu što radim. Vrlo je snalažljiv te uvijek nađe rješenje za moje i njegove probleme.
+8 glasa
Sara Cindrić od Sara Cindrić
Obitelji, naravno. Podržavaju moje odluke i ideje, čak i kad se ne slažu s njima. Dopuštaju mi da budem svoja, a ne da se konformiram socijalnim normama. Volim ih najviše na svijetu! <3

Ako govorimo o materijalnim stvarima, to su neupitno knjige. Nakon određenih događaja u mom životu o kojima radije ne bih govorila, završila sam u teškoj depresiji koja je potrajala nekoliko godina. Iz nje su me izvukle upravo knjige. Čitanje mi je omogućilo da proživim brojne živote i kroz njih naučim puno toga o svijetu, ali i o sebi samoj. Knjige su mi pomogle da shvatim da je život ispunjen neograničenim mogućnostima, ali samo ako nešto učinimo po tome pitanju. Učinile su me boljom i optimističnijom osobom. Danas čitam 200 knjiga godišnje i ne mogu zamisliti život bez njih.
+8 glasa
Martina Živko od Martina Živko
odabran od Nikolina Šrajbek
 
Najbolji odgovor
Mislim da je ovo pitanje otvoreno za diskusiju i svatko ga može protumačiti na neki svoj način. Ja bi na ovo pitanje odgovorila služeći se Maslowljevom teorijom koja nam pokazuje hijerarhiju ljudskih potreba koja se sastoji od fizioloških potreba (disanje, hrana..), sigurnosti (zdravlje, posao...), ljubavlju i pripadanjem (obitelj, prijateljstvo...), poštovanjem (samopoštovanje, poštovanje od strane kolega na poslu...) i na samom vrhu se nalazi samoaktualizacija. Zdrav i prosječan čovjek mora imati zadovoljene ove "potrebe" od najniže (fizičke potrebe) pa sve do najviše (samoaktualizacija).

Velika razlika postoji između bez čega čovjek nebi mogao živjeti i bez čega svoj život nebi mogli zamisliti. Konkretnije, mislim da bi čovjek mogao bez puno stvari koje se danas smatraju normalnima.

Što se tiče moje osobne sreće, mogla bi nabrojati dosta toga, a neke od tih stvari su: financijska sigurnost, osobno zdravlje i zdravlje mojih bližnjih, zadovoljstvo poslom ili u mojem slučaju zadovoljstvo odabranim fakultetom, neke slobodne aktivnosti koje su povezane sa sportom i druženjem, učenjem novih stvari i slično te različite svakodnevne sitnice u kojima uživam. Mislim da je jako bitno osvijestiti da neke stvari koje nam se čine male i normalne zapravo jesu dio naše sreće. Neke od tih stvari u mojem životu su biljke, dekoriranje stana u kojem živim, kuhanje zdrave hrane, kava, pomoći nekome tko se nađe u situacijii da mu je potrebna pomoć i jos puno malih sitnica koje nam se čine obične i male. Zapravo, moja sreća se sastoji od puno malih stvari koje na kraju rezultiraju zadovoljstvom i pozitivom.

I za kraj, naša sreća sigurno ima dijelić sreće u nečijoj sreći. :)
+6 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Ne mogu zamisliti život bez svoje obitelji makar je činjenica da će se i to jednog dana dogoditi zbog prevelike razlike u godinama i to je prirodno. Ne mogu i ne želim zamisliti život bez ljubavi. Smatram da je čovjek društveno biće kojem je prijeko potrebno da voli i da bude voljen bez obzira na neslaganja i nesuglasice. Čini me najsretnijom ljubav i kada imam neke probleme, svi problemi čine se najsitiniji i najmanji kada imam nekog tko me voli, ništa nije problem.
+5 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Svoj život ne mogu zamisliti bez više "stvari". Prva i osnovna su ljudi koji me okružuju; djevojka, obitelj, prijatelji, poznanici - svi koji su svakodnevno samnom u kontaktu i pomažu mi biti komunikativna i otvorena osoba. Kao drugo tu je svakodnevna rutina, od jutarnje kave, vježbanja instrumenta, istraživanja svih područja glazbe, kuhanja dnevnih jela, popodnevne šetnje ili vožnje autom, biciklom ili treniranja do prevrtanja misli, konstrukcija i planova po glavi i planeru, kombiniranja datuma i dogovarnja bitnih stvari. Svoj život također ne bih mogao zamisliti bez putovanja, ona me ispunjavaju novim iskustvom, pružaju pregršt novih poznanstava i emocija, čine me boljom osobom, a usput se i dobro odmorim i zabavim. :)

Slična pitanja

7 odgovora 573 👀
Ana Primorac 25.01.2022. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ana Primorac
9 odgovora 1.1k 👀
Kuzma Topić 30.10.2016. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Kuzma Topić
11 odgovora 975 👀
Kuzma Topić 30.10.2016. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Kuzma Topić
1 odgovor 220 👀
8 odgovora 1.5k 👀
3 odgovora 533 👀
2 odgovora 471 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...