159 pregleda
Jan Iveković u rubrici Poslovanje od Jan Iveković [Aktivan] (104 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Osim klasične komunikacije, čuo sam i za izraz poslovne. Što je to točno poslovna komunikacija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.6k bodova)
odabran od Jan Iveković
 
Najbolji odgovor
Poslovna komunikacija je komunikacija koja se koristi za promicanje proizvoda, usluga ili organizacija. Informacije se prenose unutar poslovnog svijeta, a koristi se i u pravne svrhe.

Postoje 2 tipa poslovne komunikacije, a to su pisana(neverbalna) komunikacija koja čini 70% poslovne komunikacije te nepisan (verbalna) koja popunjava ostalih 30%. Pisana poslovna komunikacija za sredstvo koristi napisane riječi, a nepisana izgovorene riječi. Osnovna pravila neverbalne poslovne komunikacije su: ekspeditivnost, čuvanje poslovnih i službenih tajni, urednost, točnost i preciznost u izražavanju, efikasnost te povoljnost i pogodnost za primatelja.

Ekspeditivnost znači da se svaka poslovna informacija može brzo proslijediti i da se na nju brzo može odgovoriti. Čuvati službene tajne je obavezno jer su one propisane zakonom. Urednost je potrebna jer se za poslovna pisma vjeruje da su ogledalo pošiljatelja. Točnost i preciznost su bitne u vidu poštivanja jezičnih pravila. Efikasnost osigurava male financijske troškove. Povoljnost i pogodnost daju primatelju mogućnost čuvanja poruka i dovoljno vremena da odgovori na nju.

Slična pitanja

2 odgovora 133 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...