281 pregleda
Sandra Vukov u rubrici Sport i rekreacija od Sandra Vukov (9.8k bodova)
Koja je razlika između baleta i gimnastike, što je po vama bolje i zbog čega?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+1 glas
Lucija Vlaović od Lucija Vlaović (8.2k bodova)
Gimnastika je sportska disciplina koja se dijeli na sportsku i ritmičku gimnastičku (obije su uključene u Olimpijske igre), a balet je vrsta plesa koja se dijeli na klasični i moderni.

Zajedničko im je to što se oboje preporuča početi trenirati što je ranije moguće te velika fleksibilnost onih koji treniraju balet i gimnastiku.

Tu sličnosti prestaju. Gimnastika i balet imaju potpuno različite specifične pokrete. Gimnastika na spravama, parter ili gimnastika na gredi nikako se ne mogu zamijeniti za balet. Ti pokreti nisu nimalo plesni. Dok se u gimnastici izvode salto, stojevi na rukama, koluti i slično, takve pokrete u naletu nije moguće vidjeti. Balet karakteriziraju piruete, sokovi i najvažnije, za žene, ples u špicama-baletnim papučicama u kojima se pleše na vrhovima prstiju.

Trenirala sam oboje, svako ima svoje prednosti, osobno sam više za balet jer sam uvijek naginjala plesu.
+1 glas
Lara Tić od Lara Tić (3.9k bodova)
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor
Balet je vrsta klasičnog plesa u kojeg se mogu ukomponirati moderni elementi. Ples je sam po sebi umjetnost, te je poruka svakog baleta drugačija. Plesači nam kroz izvedbu pričaju priču i ptiom izvode nevjerojatne akrobacije te stalno dokazuju koliko je ljudsko tijelo zapravo snažno. On zahtijeva puno žrtve i odricanja, jer teži savršenstvu i ne prihvaća ništa manje od toga. Težina balerina i baletana je vrlo bitna jer taj ples uključuje puno skokova i podrški (podizanja), i zbog toga zahtjeva i veliku kondiciju i količinu energije. Plesala sam balet kada sam bila manja i mogu reći da ni tada uz dječje predstave to nije bilo lako, ali je ples sam po sebi jako oslobađajuć. Volim umjetnost, glazbu i ples pogotovo tako da za mene je ovo izbor ispred gimnastike.

Gimnastika je sportska disciplina, u kojoj je cilj izvesti zadane figure kojima kompleksnost varira, i na kraju sportaš biva ocijenjen. Vrlo težak sport, također i opasan i naporan za ljudsko tijelo. Tijelo se u tom sportu gura do krajnjih granica, od izdržljivosti do elastičnosti i kondicije. Također, mirnoća uma je ovdje vrlo bitna zato što se greške dešavaju, a samo mali trenutak dekoncentracije može dovesti do ozbiljnih povreda. Ipak, moram napomenuti kako se divim svima koji se bave ovim sportom zato što tu razinu predanosti nemaju svi, te stvarno zaslužuju pohvale za ono što sa svojim tijelom uspijevaju izvesti. Od skokova, okretaja i rastezanja pa do vrtnje oko šipke, sve mi je to fascinantno i jako uživam u gledanju gimnastičkih natjecanja.

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...