Nikolina Šestan u rubrici Sport i rekreacija od
tagovi uređeni od Znatko
Je li bolje vježbati ujutro, popodne ili navečer? Ako može malo preciznije zašto je određeno doba dana bolje.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+12 glasa
Stjepan Dren Mlinarec od
uređen od Stjepan Dren Mlinarec
 
Najbolji odgovor

Umirujuće vježbe koje stimuliraju parasimpatikus mogu se raditi u svako doba dana. Posebno ih je dobro raditi pred spavanje jer umiruju cijelo tijelo. 

Intenzivne vježbe koje stimuliraju simpatikus preporučljivo je raditi ujutro i tijekom cijelog dana. Nije preporučljivo raditi ih pred spavanje jer kod dijela ljudi mogu utjecati na kvalitetu sna. 

Gledamo li s organizacijske strane, najbolje doba dana za vježbanje je ujutro. Neposredno nakon buđenja je najlakše odvojiti vrijeme za sebe. Ostatak dana ispunjen je poslovnim i obiteljskim aktivnostima, i znatno je teže izdvojiti vrijeme za vježbanje. 

Izvor: Veliki vodič za vježbanje kod kuće

+8 glasa
Andrea Vidas od
Svako doba dana je pravo doba dana, bitno da vježbate :-D
Lijepo je vježbati ujutro, natašte, jer se tada pokreće cijeli organizam, probava, prokrvi se cijelo tijelo i lakše je krenuti u dan, no može se vježbati stvarno u bilo koje dana jer zbog različitih stilova može se prilagoditi vremenu u danu.

Ujutro se vježbaju energični stilovi, sve do nekog popodneva, a navečer je preporučljivo vježbati restorativne satove, za opuštanje i lakše spavanje.
+6 glasa
Silvija Garić od
Kada je u pitanju vježbanje svaka osoba ima dio dana kada se osjeća snažno i motivirano. Biranje termina za vježbanje je subjektivno te ga je potrebno uklopiti u užurbanu svakodnevnicu.
Procjenjuje se da je najbolje vrijeme za vježbanje poslijepodne, to jest oko 5 ili 6 zato što naše tijelo ima najviše energije. Nakon treninga kada smo iscrpljeni dolazi večer i vrijeme za odmor.
Ujutro je preporučljivo raditi jogu, istezanje te vježbe manjeg intenziteta. Određene ljude vježbanje ujutro razbuđuje i opušta, a najvažnije je da osoba ima dio dana kada se posveti sebi i aktivna je.
Svaki dio dana je najbolji za vježbanje.

Slična pitanja

1 odgovor 270 👀
6 odgovora 812 👀
1 odgovor 358 👀
2 odgovora 273 👀
1 odgovor 425 👀
4 odgovora 704 👀
2 odgovora 729 👀
2 odgovora 2.8k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...