Nino Marić u rubrici Hrana i piće od
Da li se smatra da je pašteta zdrava i dobra za dijetu? Pitam za paštete koje mogu kupiti u dućanu. Ne radim sam svoje paštete.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako napraviti paštetu od tune?
Marin Duganđija od
Meni je mama uvijek govorila da paštete nisu zdrave i da se jedu kada nemamo ništa drugo.‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Marija Hojsak od
uređen od Znatko

Pašteta se smatra vrlo brzim i zasitnim obrokom kada nemamo vremena za kuhanje. Postoji više vrsta pašteta: pileća, kokošja, čajna, tuna... 

Gledajući sastav paštete ona je puna masti i bjelančevina, a kalorijska vrijednost joj je vrlo visoka. U 100g paštete može se naći i do 35g masti i 10g bjelančevina, a kalorijska vrijednost joj iznosi od 250 do 300kcl-a. Također, pašteta je konzervirana hrana što znači da može imati rok trajanja dulji od 36 mjeseci, a znamo da, pogotovo za mršavljenje, je najbolje konzumirati što svježije namirnice i namirnice koje nisu zasićene s puno masti i dodatnih soli i šećera. 

Također, sam sastav paštete nije najzdraviji jer je u nju dodano meso koje se koristi je strojno obrađeno pa u pašteti ima mnogo pilećih iznutrica te kožice i hrskavica, a od svinjskog je mesa najčešće uzeto potkožno masno tkivo te sadrže puno antioksidansa E koji omogućuju dugotrajnost proizvoda i pojačivač okusa E 621, umjesto prirodne soli.

Sve u svemu, pašteta nije najbolji odabir za zdrav i obrok pun energije zbog svog nutritivnog sastava i zato što ne sadrži potrebne sastojke koji bi mogli organizmu pružiti dobru i kvalitetnu energiju. 

Ana Primorac od
da .to se već zna da nije zdrava . tko ju uopće jede danas? radnici na građevini?‌
Borna Matić od
da....radnci na građevini i siromašni turisti‌
+3 glasa
Ivan Ivić od
paštete i ostale prerađevine u vidu hrenovki i parizera odnosno salama su izuzetno nezdrave koje se kupuju u dućanu s obzirom na njihov sustav jer se tu nalazi iz mljeveni ostaci životinja kao što su kljunovi papci kokošije nogice vimena rogovi ili neke druge stvari i tu se koristi da kažem najzadnja kategorija mesa imaju brojne ispovijesti mesara koje su i pričali o sastavu kobasica da tu ima svega najviše a najmanje ima mesa

Slična pitanja

4 odgovora 1.1k 👀
2 odgovora 379 👀
2 odgovora 686 👀
2 odgovora 309 👀
3 odgovora 1.0k 👀
Sandra Vukov 16.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Sandra Vukov
2 odgovora 171 👀
1 odgovor 296 👀
1 odgovor 177 👀
Marija Userin 29.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Marija Userin
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...