Ivana Basar u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana Basar

Kao studentici u Zagrebu mi je teško naći zdrave i svježe namirnice po povoljnim cijenama - u dućanima i na tržnici cijene su jednostavno previsoke. S druge strane, u menzama koje su pristupačne "studentskom džepu" većina hrane je pečena u tonama rafiniranog ulja i jednostavno mi nije ukusna. Kako i gdje si mogu priuštiti svježe i zdrave namirnice u Zagrebu, a da ne prekršim svoj budžet?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
Kao studentica, mogu ti dati savjet iz svoje perspektive.

Doručak može biti kvalitetan čak i u menzi. Sendvič s tunom zapravo je vrlo sočna i kvalitetna opcija, a k tome je i jeftinija od namirnica iz dućana. Ukoliko nisi fan tune, kuhana jaja u kombinaciji sa štruklima od sira mogu biti dobar izbor da izdržiš do ručka. Isto tako, u sobi si uvijek možeš pripremiti zobenu kašu čija je cijena velikog paketa u Lidlu tako reći smiješna- ispod 5 kuna. Zobena se kaša može pripremati na različite načine, ovisno o tome što voliš. U menzi se uvijek može pronaći svježih banana, ali i ostalog voća po želji, koje je puno jeftinije nego u trgovinama ili voćarnama.

I ručak u menzi može biti zdrav samo treba izbjegavati pohano i prženo. Svaki dan se na meniju može pronaći različito kuhano povrće uz koje se kombinira pileći batak. Ovo je najzdravija opcija iz menze. Često nude i kuhanu govedinu ili neku drugu vrstu mesa pripremljenu na zdraviji način, a koja se može kombinirati uz kuhane ili pečene krumpire ili kuhanu rižu. U menzi ista pravila vrijede i za večeru.

Moj ti je savjet da svakodnevno ujutro baciš oko na online kataloge različitih trgovina koje su ti u blizini kako bi vidjela što se nudi i što je sniženo. Opcija kojoj se ja uvijek vraćam je kupovina tjestenine i konzervi tune na akciji u Lidlu ili Sparu, a puno puta uhvatim i kukuruz u konzervi, rajčicu i krastavce pa se počastim i majonezom ili vrhnjem i pripremim salatu od tjestenine i tune za večeru.

Dobar je obrok piletina pečena na kokosovom ulju uz prilog ovisno o afinitetima. U Lidlu je cijena paketa njoka 5 kuna, a uz to koristim i vrhnje za kuhanje kao umak.

Ukoliko imaš mogućnost da nabaviš blender, svakog dana možeš si miksati i voće i pripremati različite shakeove. Ja obično blendam banane, med, običan jogurt i kašu, a sve nabavim po pristupačnim cijenama u menzi i Lidlu.
Ivan Gačić 10.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivan Gačić
30.11.2020. tagovi uređeni od Znatkica
Koju hranu s nogu (fast food) jesti kod povišenog kolesterola?

Slična pitanja

2 odgovora 5.0k 👀
1 odgovor 143 👀
2 odgovora 659 👀
2 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 1.6k 👀
Nino Marić 17.08.2022. pitanje u rubrici Hrana i piće od Nino Marić
4 odgovora 994 👀
2 odgovora 2.7k 👀
Znatkica 15.01.2021. pitanje u rubrici Posao od Znatkica
3 odgovora 460 👀
2 odgovora 910 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...