Ivan Gačić u rubrici Osobni razvoj od Ivan Gačić
promjena rubrike od Znatko
Koji događaji su znanstveno dokazani / izmjereni kao najstresniji događaji za modernog čovjeka i zašto?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Čovjek je tijekom života konstantno izložen stresu te stresnim događajima. zbog toga je potrebno naučiti se nositi sa stresom i kako, nakon takvog teškog perioda, krenuti dalje. Stres na svakoga djeluje drugačije te će nekoga pogoditi više, neke manje. Mnogim ljudima, kako kažu, znaju se zaredati stresni događaji te im se čini da nema izlaza. 

Ovo su neki od najstresnijih događaja u čovjekovom životu.

  • GUBITAK BLISKE OSOBE - bilo koji gubitak je težak, a pogotovo veoma bliske osobe. Nakon ove tragedije često mislimo da nećemo moći krenuti dalje. No, radi ostalih osoba oko nas, nakon perioda tuge vrijeme je da prihvatimo novu situaciju i naučimo se dalje živjeti. Ovo je jedna od najtežih stvari u životu i potrebno je mnogo hrabrosti i truda.
  • SELIDBA - selidbe su nekima vrlo normalna pojava, no svaka selidba nosi i stresne trenutke. Pakiranje stvari, odvajanje puno vremena, traženje novih stvari za kućanstvo itd.. čini se kao da nikada nema kraja što može biti frustrirajuće
  • OTKAZ NA POSLU - znamo da je posao i prihodi nešto bez čega se danas ne može živjeti pa tako gubitak posla, posebice iznenada, kod ljudi izaziva vrlo jaki stres. Što dalje, kako plaćati račune samo su neki od briga i pitanja. U kratkom roku se moramo brzo snaći za novi posao što je samo po sebi stresno zbog ograničenog vremenskog roka te pretrpanosti računa
  • RASKID S PARTNEROM - raskidi veza ili braka su jako teške životne situacije jer nam završava jedan dio naših života kojemu smo mnogo posvetili. Energije. vremena , emocija, truda i nade. No, neke stvari u životu nije moguće u potpunosti kontrolirati pa tako ni ovaj faktor. Također se moramo naučiti živjeti dalje te okrenuti novi životni list.

Slična pitanja

4 odgovora 450 👀
Sandra Vukov 20.11.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Sandra Vukov
3 odgovora 456 👀
Marija Userin 29.09.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Marija Userin
10 odgovora 820 👀
6 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 300 👀
3 odgovora 288 👀
3 odgovora 305 👀
3 odgovora 313 👀
Ivana Basar 18.09.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Ivana Basar
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...