Antonio Benić u rubrici Odnosi i veze od
Kada mislite da je dobro vrijeme za započinjanje zajedničkog života s voljenom osobom s kojom ste u vezi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+5 glasa
Ivana Basar od
odabran od Antonio Benić
 
Najbolji odgovor

Mislim da se u takvim stvarima ne treba previša oslanjati na emocije. 

U prvih cca.godinu dana veze se po mom mišljenju treba suzdržavati od takvih ozbiljnih koraka jer je veza još u tzv "honeymoon fazi" i vaše će emocije najvjerovatnije prevladati na vama ako se ne usporite.

Ako ste tu fazu prešli, preporučila bih da provedete više dana ili tjedana s voljenom osobom negdje na odmoru. Ako vidite da se dobro slažete, to je dobar pokazatelj da bi mogli dobro funkcionirati u zajedničkom životu. S druge strane, na odmoru su ljudi puno opušteniji i nema toliko stresa i obaveza tako da nije jednako realnom zajedničkom životu. 

U svakom slučaju, morate s tom osobom biti potpuno opušteni i ne bojati se biti svoja osoba, čak i kada niste u najboljem raspoloženju i u vašem najboljem izdanju. Svakako i vi morate moći dopustiti vašoj voljenoj osobi da s vama bude potpuno opuštena. 

 

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od

Dobro vrijeme za početak zajedničkog življenja jest kada su oba partnera spremna za taj veliki korak. Neki su partneri spremni već nakon nekoliko mjeseci veze, dok drugima treba i nekoliko godina da donesu ovu odluku. 

Prije donošenja ove velike odluke, pojedinac se može zapitati kako zamišlja zajednički život sa svojim partnerom, kako zamišlja zajedničku budućnost, odgoj djece, rješavanje potencijalnih problema i slične situacije. Ako osoba može zamisliti sretnu i uspješnu budućnost sa svojim partnerom i ako je spremna na rješavanje svih izazova i svađa koje mogu naići putem, spremna je i za useljenje i zajedničko stanovanje. 

S obzirom da zajednički život sa sobom donosi izazove poput dijeljenja troškova i raspodjele kućanskih obaveza, poželjno je da partneri budu spremni na kompromise i da se međusobno dobro poznaju, ali i uvažavaju i poštuju kako bi mogli pristati na dogovore i prilagoditi se jedno drugome. Ponekad su izazovi ove vrste lakši kada su osobe dulje u vezi jer se bolje znaju i razumiju, iako to nije pravilo. Neke se osobe u tri mjeseca veze upoznaju bolje nego neki drugi partneri u tri godine, stoga je odluka poput ove jako individualna i ovisi od para do para. 

Prije useljenja važno je poznavati partnerove životne navike, poput toga je li osoba jutarnji tip, je li uredna, voli li društvo i slično. Također, oba partnera trebaju biti na istoj valnoj duljini vezano uz razlog zajedničkog života. Dakle, prije useljenja oba partnera moraju imati jasnu predodžbu o tome kamo njihova veza vodi. 

+3 glasa
Sandra Vukov od
Teško je odgovoriti na pitanje zato što smo svi različiti i sve ovisi o pojedincima.

Osobno sam krenula živjeti s nekim nakon 6 mjeseci i danas brojimo 4 godine veze.

Pogotovo ako nekoga zavolite a u vezi ste na daljinu kao ja.

Ne upoznaš osobu dok ne živiš s njom 24 sata provesti s nekim je doslovno vidjeti njezin/njegov život i sa sigurnošću znati kako će to funkcionirati u realnom životu odnosno onome što sve nas čeka.

Naravno, slažem se da je najbolje ne riskirati prerano ali ako zaista osjećate da je to to.. kao što sam ja osjetila, (znati ćete da je to taj osjećaj :D) onda slušajte svoje srce, ono je uvijek u pravu, makar i pogriješili, čista savjest je najmekši jastuk.

Slična pitanja

5 odgovora 1.1k 👀
2 odgovora 570 👀
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Sandra Vukov
1 odgovor 885 👀
3 odgovora 369 👀
3 odgovora 402 👀
3 odgovora 752 👀
2 odgovora 469 👀
4 odgovora 562 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...